Gå direkt till textinnehållet
Foto: Mostphotos

En till storbank inför ISK-ränta

Ytterligare en storbank har beslutat att inför ränta på ISK-konton. Nu är det endast en av storbankerna som inte erbjuder ISK-ränta.

I onsdags meddelade Handelsbanken att man inför ränta på likvida medel på ISK-konton, alltså de pengar som kunder har liggande på kontona innan de köper fonder eller aktier. Nu följer Swedbank efter. Banken inför en ränta på 0,5 procent, samma som Handelsbanken.

»Swedbank är en bank för sparande och har en lång och stolt tradition av att erbjuda de många hushållen olika former av tjänster och produkter för sparande. Vi erbjuder sedan länge ränta på samtliga sparkonton och på våra fasträntekonton kan kunderna få cirka 2,8 procents ränta om pengarna låses i 1 år«, säger Mikael Björknert, chef för affärsområdet Svensk bankverksamhet på Swedbank, till Dagens Industri.

Finansliv skrev innan årsskiftet om att tre av fyra storbanker saknar ränta ISK-konton. Endast SEB erbjöd då ISK-ränta, medan nätbankerna Avanza och Nordnet införde ränta vid årsskiftet. Men nu är förhållandena alltså omvända. Endast en storbank – Nordea – saknar ränta på ISK-konton.

 

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord