Gå direkt till textinnehållet
Foto: Mostphotos

En till storbank inför ISK-ränta

Ytterligare en storbank har beslutat att inför ränta på ISK-konton. Nu är det endast en av storbankerna som inte erbjuder ISK-ränta.

I onsdags meddelade Handelsbanken att man inför ränta på likvida medel på ISK-konton, alltså de pengar som kunder har liggande på kontona innan de köper fonder eller aktier. Nu följer Swedbank efter. Banken inför en ränta på 0,5 procent, samma som Handelsbanken.

»Swedbank är en bank för sparande och har en lång och stolt tradition av att erbjuda de många hushållen olika former av tjänster och produkter för sparande. Vi erbjuder sedan länge ränta på samtliga sparkonton och på våra fasträntekonton kan kunderna få cirka 2,8 procents ränta om pengarna låses i 1 år«, säger Mikael Björknert, chef för affärsområdet Svensk bankverksamhet på Swedbank, till Dagens Industri.

Finansliv skrev innan årsskiftet om att tre av fyra storbanker saknar ränta ISK-konton. Endast SEB erbjöd då ISK-ränta, medan nätbankerna Avanza och Nordnet införde ränta vid årsskiftet. Men nu är förhållandena alltså omvända. Endast en storbank – Nordea – saknar ränta på ISK-konton.

 

»Nu är vi i den tid på året som jag gillar allra bäst. Visserligen är det i min del av landet för det mesta grått och kallt utan snö på backen, men det är ljus i alla fönster och snart kommer kanske ändå snön och ger ännu mer ljus«, skriver Helena Giertta.
Läs Helenas Gierttas ledare

FINANSFÖRBUNDETS KRÖNIKA: »Målet är ett ännu starkare förbund«

»En hållbar förändring i finansbranschen – det är Finansförbundets verksamhetsinriktning för de kommande tre åren.«
Läs krönikan