Får du digital åksjuka?

Får du digital åksjuka?

Vi tillbringar mycket tid, mer och mer, framför datorskärmen och mobilen. Nu har forskare i USA och Storbritannien har kommit fram till att mellan 50 och 80 procent av befolkningen kan drabbas av en sorts åksjuka när de ser saker som rör sig på en skärm.

Om du ofta känner dig illamående, yr eller har huvudvärk kan det alltså bero på digital åksjuka. Det skriver webbskribenten Mikael Markander på MacWorld.

Det är alltså inte stress, magproblem eller svindel som gör att du drabbas av digital åksjuka, eller cybersjuka som det också kallas. Utan helt enkelt en åksjuka som uppstår när informationen från olika sinnen inte stämmer överens. Balanssinnet hämtar information från många olika håll, och när man upplever rörelse fast kroppen är stilla blir det en krock i hjärnan och du kan bli yr eller illamående.

Text: BrittMari Lantto

publicerad
18 december 2015
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Följ @Finansliv på Instagram