Gå direkt till textinnehållet
I Stockholm arrangerar Finansförbundet i Nordea tre promenader, den första gick i tisdags eftermiddag. I den ingick en tipsrunda. Foto: Mikaela Östman

Finansförbundet i Nordea promenerar mot barncancer

Den närmaste månaden anordnar Finansförbundet i Nordea Walk of Hope på flera platser runt om i landet till förmån för Barncancerfonden.– Vi vill göra något för att hjälpa till, säger Mikaela Östman, som är ansvarig för projektet.

Walk of Hope är ett event där företag och privatpersoner kan arrangera egna promenader under september månad för att dra in pengar till forskning mot barncancer och stöd till drabbade familjer. Att delta i promenaderna kostar 50 kronor per person eller 150 för en familj, och pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.

Finansförbundet i Nordea arrangerar nio promenader runt om i landet.

– Det är ett viktigt ändamål, samtidigt som det är ett hälsosamt event som alla kan göra tillsammans med kolleger, vänner och familj, säger Mikaela Östman, kommunikatör på Finansförbundet i Nordea och hälsoinspiratör.

Mikaela Östman styr projektet tillsammans med förtroendevalda på Finansförbundet i Nordea. Hon gick en av promenaderna på tisdagseftermiddagen i Stockholm och kommer att medverka i en till på torsdag.

– Det är bra för Finansförbundet att synas i det här sammanhanget och att ge uppmärksamhet till Barncancerfonden, och det blir också en trevlig dag med medlemmar och kolleger.

Förutom tre promenader i Stockholm arrangerar Finansförbundet i Nordea också Walk of Hope i Sundsvall, Motala, Jönköping, Malmö, Göteborg och Eskilstuna.

– Det ska bli kul att se hur många vi blir i efterhand. Det är första gången vi gör det här, säger Mikaela Östman.

Förutom avgiften för själva promenaden har även andra i Nordea som inte kan delta i Walk of Hope skänkt pengar. Under promenaderna kommer det också gå att swisha in valfritt belopp.

– Vi har fått en väldigt bra respons bland kontaktombud, kolleger och även chefer. Även om det är vi på Finansförbundet som har tagit fram idén så är hela Nordea engagerade, säger Mikaela Östman.

Walk of Hope pågår fram till den 30 september och är öppet för alla som vill delta. Läs mer om vilka promenader som arrangeras i din närhet på Walk of Hopes hemsida.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord