Gjensidige flyttar kontor från Helsingborg till Malmö
Gjensidige stänger sitt Helsingborgskontor och flyttar alla aktiviteter till Malmö, där kontoret byggs ut.

Gjensidige flyttar kontor från Helsingborg till Malmö

Gjensidige Försäkring stänger sitt Helsingborgskontor och flyttar alla aktiviteter till Malmö, där kontoret byggs ut.

Totalt kommer cirka 100 medarbetare att arbeta i Malmö, och företaget hoppas på att locka till sig fler rådgivare och skadereglerare till det större kontoret.
– Gjensidige satsar offensivt i Sverige och har stora tillväxtambitioner.  Jag är övertygad om att beslutet att samla verksamheten i Malmö skickar en stark signal till marknaden att vi satsar på att vara representerade i Skåne, säger Kim Rud-Petersen, koncerndirektör Nordic i Gjensidige Försäkring.

Alla medarbetare i Helsingborg erbjuds arbete på det nya kontoret i Malmö. Flytten är planerad att ske i två faser. Rådgivarna flyttar under det första kvartalet 2017 och skadereglerarna flyttar efter sommaren 2017.
– Min förhoppning är att alla medarbetare från Helsingborg väljer att flytta med till Malmö. De utgör den grundstomme som vi ska bygga vidare på i Malmö. Vi har skapat ett högpresterande center i Malmö och jag ser verkligen fram emot att samla alla medarbetare på samma kontor med riktigt bra arbetsmiljö och en stark säljkultur, säger Kim Rud-Petersen.
Flytten till Malmö är den senaste i raden av omorganisationer och även personalneddragningar under året som gått. Till exempel gick köpet av Vardia igenom i juni. Och i slutet av september gick företaget ut med att det ska minska med 190 anställningar inom stab och stöttefunktioner inom hela Gjensidige Norden, där även Sverige påverkas.

FTF-föreningen på Gjensidige Försäkring tror att det kan vara en del medarbetare som inte kommer att flytta med till det nya kontoret, på grund av det ökade avståndet mellan jobb och hem.
Eftersom Malmö bedöms vara inom rimligt pendlingsavstånd från Helsingborg, så blir det inte fråga om arbetsbrist. Därför gäller inte reglerna för omställningsprogram i kollektivavtalet i det här fallet. Men FTF-föreningen har förhandlat med arbetsgivaren om viss ersättning ändå.
– Vi har förhandlat fram resebidrag för de som flyttar med, och för dem som inte följer med har vi i alla fall lyckats förhandla fram ett litet omställningspaket, som de inte fått annars, säger David Molander, ordförande i FTF-föreningen.

Text: Åsa Berner

 

publicerad
7 december 2016

Relaterad läsning

Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram