Gjensidige flyttar kontor från Helsingborg till Malmö
Gjensidige stänger sitt Helsingborgskontor och flyttar alla aktiviteter till Malmö, där kontoret byggs ut.

Gjensidige flyttar kontor från Helsingborg till Malmö

Gjensidige Försäkring stänger sitt Helsingborgskontor och flyttar alla aktiviteter till Malmö, där kontoret byggs ut.

Totalt kommer cirka 100 medarbetare att arbeta i Malmö, och företaget hoppas på att locka till sig fler rådgivare och skadereglerare till det större kontoret.
– Gjensidige satsar offensivt i Sverige och har stora tillväxtambitioner.  Jag är övertygad om att beslutet att samla verksamheten i Malmö skickar en stark signal till marknaden att vi satsar på att vara representerade i Skåne, säger Kim Rud-Petersen, koncerndirektör Nordic i Gjensidige Försäkring.

Alla medarbetare i Helsingborg erbjuds arbete på det nya kontoret i Malmö. Flytten är planerad att ske i två faser. Rådgivarna flyttar under det första kvartalet 2017 och skadereglerarna flyttar efter sommaren 2017.
– Min förhoppning är att alla medarbetare från Helsingborg väljer att flytta med till Malmö. De utgör den grundstomme som vi ska bygga vidare på i Malmö. Vi har skapat ett högpresterande center i Malmö och jag ser verkligen fram emot att samla alla medarbetare på samma kontor med riktigt bra arbetsmiljö och en stark säljkultur, säger Kim Rud-Petersen.
Flytten till Malmö är den senaste i raden av omorganisationer och även personalneddragningar under året som gått. Till exempel gick köpet av Vardia igenom i juni. Och i slutet av september gick företaget ut med att det ska minska med 190 anställningar inom stab och stöttefunktioner inom hela Gjensidige Norden, där även Sverige påverkas.

FTF-föreningen på Gjensidige Försäkring tror att det kan vara en del medarbetare som inte kommer att flytta med till det nya kontoret, på grund av det ökade avståndet mellan jobb och hem.
Eftersom Malmö bedöms vara inom rimligt pendlingsavstånd från Helsingborg, så blir det inte fråga om arbetsbrist. Därför gäller inte reglerna för omställningsprogram i kollektivavtalet i det här fallet. Men FTF-föreningen har förhandlat med arbetsgivaren om viss ersättning ändå.
– Vi har förhandlat fram resebidrag för de som flyttar med, och för dem som inte följer med har vi i alla fall lyckats förhandla fram ett litet omställningspaket, som de inte fått annars, säger David Molander, ordförande i FTF-föreningen.

Text: Åsa Berner

 

publicerad
7 december 2016

Relaterad läsning

Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Vi är bra på långa ord. Och på att förklara dem. Läs mer i Finansliv nummer 4 - snart hos alla prenumeranter. ⭐️
I varje nummer intervjuar vi kollegor i branschen. Läs hela intervjun med @planbokssmart.se på finansliv.se
#klimat, #hållbarhet och #greenfinance i fokus på vårt event #sustainable #finance #stockholm. Alla bilder på finansliv.se Foto: Oskar Omne
Fyra av talarna på Sustainable Finance finns med på tidningen @veckansaffarer lista över näringslivets mäktigaste kvinnor. ⭐️Anna Ryott, Summa Equity ⭐️Maria Mähl, Arabesque ⭐️Anna Felländer, AI Sustainability Center ⭐️Carina Lundberg Markow, Folksam
Stockholm Green Digital Finance vill sänka trösklarna för grön finansiering med hjälp av blockchainteknik. Lyssna till Cecilia Repinski, vd och medgrundare, på Sustainable Finance den 28 mars. foto: Oskar Omne
Följ @Finansliv på Instagram