Gå direkt till textinnehållet

Hallå där Andreas Kramer…

Kollegan ... kundtjänstmedarbetare på Collector Bank i Göteborg. Dessutom svensk rekordhållare på 800 meter med flera SM-guld i bagaget och en silvermedalj från friidrotts-EM i Berlin 2018.

Berätta om säsongen hittills, hur har det gått?

– Det har varit en intressant säsong med resultat som varit både upp och ned. Jag har gjort snabba tider och sprungit min tredje snabbaste tid, men det har också varit ett par dippar. Jag har fått många bra lopp och bland annat fått tävla flera Diamond Leagues. Nu VM i september som är årets stora mål.

Vad jobbar du med på Collector?

– Jag jobbar extra inom kundtjänst. Det är väldigt kul att få komma in och jobba, det är väldigt bra stämning på kontoret. Jag gör friddrotten i första hand och har flexibla arbetstider där jag jobbar mer i perioder och mindre när det är intensivt under tävlingssäsongen.

Hur går det att kombinera elitsatsningen med jobbet på banken?

– Jag skulle säga att det fungerar perfekt. Vi har ett väldigt bra upplägg och jag trivs jättebra med hur jag kan anpassa träningen utifrån mina arbetstider. Det kunde inte varit bättre.

Sponsrar Collector din elitsatsning?

– Ja, de stöttar mig med ett samarbete vi har utöver jobbet. Jag är väldigt glad och tacksam för det.

Vad är den vanligaste frågan du får från kollegerna?

– Det handlar oftast om de senaste tävlingarna, men det blir också en hel del om träning där jag kan dela med mig och ge tips. Det är många på kontoret som är intresserade, som följer mig och skickar hälsningar, det är jättekul. Kollegerna har blivit som ett extrateam som hejar på mig.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord