Gå direkt till textinnehållet
Björn Rinstad, Leksands Sparbank. Foto: Leksands Sparbank

Hallå där Björn Rinstad

... vd på Leksands sparbank, som öppnar nytt bankkontor i Djurås i Gagnefs kommun.

Många banker stänger ju ner kontor, hur kommer det sig att ni öppnar nytt?

– Gagnef är en kommun där vi har varit verksamma i över 100 år, nu upplever vi att det finns både ett behov och en efterfrågan. Det är en kommun med ökad inflyttning, med närhet till både Falun, Borlänge och Vansbro.

– Förutom att vi ser en efterfrågan är det också en symbolhandling, det är viktigt att visa att man satsar på bygden och att det finns en framtidstro. Vi är långsiktiga i vår satsning, vi har skrivit ett 15-årigt hyresavtal för fastigheten. Vi har fått väldigt positiv respons på det nya kontoret, både från kommun och företag.

Godisregn under invigningsfesten för det nya kontoret i Djurås. Foto: Leksands Sparbank

Hur många anställda har det nya kontoret?

– 4-6 personer kommer att jobba i Djurås. Vi har både nyanställt en och flyttat personal från andra kontor. Vi öppnar kontoret tillsammans med Fastighetsbyrån som också har personal i lokalen, men de sitter avskilt.

Hur många kunder räknar ni med att få?

– Vi har haft verksamhet i Gagnef en lång tid, men vi räknar med en större kundtillströmning både på företag- och privatsidan. Det har börjat bra hittills. Vi gick ut med att vi skulle öppna kontoret för ett år sedan, och de prognoser vi hade för i år uppfyllde vi redan förra året. Så bara att vi gick ut med nyheten har ökat antalet kunder. Det känns väldigt positivt.

Hur har öppningen gått?

– Redan i lördags hade vi invigningsfest med artister och öppet hus på banken. Det var fullt med människor som åt tårta och lyssnade på musik. Vi avslutade med godisregn för barnen.

– I dag (måndag den 13 juni, reds. anm.)  kl. 10 öppnade kontoret, det var glada och förväntansfulla medarbetare och de första tio kunderna fick blommor. Det var jättekul, och vi har haft en bra kundtillströmning hela dagen.

Leksands Sparbanks nya kontor i Djurås, Gagnefs kommun. Foto: Leksands Sparbank

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord