Hallå där Simon Settergren…
Simon Settergren. Foto: Ylva Sundgren.

Hallå där Simon Settergren…

... privatkundsansvarig på Spiltan Fonder som vid sidan av jobbet utvecklat en parallell karriär i filmvärlden.

»Kungen av Atlantis«, som hade premiär tidigare i år, handlar om relationen med din pappa som har schizofreni. Hur bestämde du dig för att spela in en film om dina erfarenheter?

– För ett par år sedan hade jag en ganska svår period i livet. Jag började reflektera över min bakgrund och min pappas sjukdom. Både som barn och vuxen har jag känt mig ensam med mina erfarenheter och även känt en stor skam. Schizofreni har kallats för det sista tabut och som barn hade jag varit tacksam om någon trätt fram och berättat sin historia. För mig blev filmen en livboj, jag behövde göra den för att vända de svåra erfarenheterna till något konstruktivt. Förhoppningsvis kan filmen även vara till hjälp för andra.

Vad vill du att filmen ska förmedla?

– Skildringarna som tidigare har gjorts om schizofreni har ofta varit mörka. För mig var det viktigt att visa ett annat, ljusare perspektiv. När jag tänker på min pappa är det en person med mycket humor, intelligens och som har ett hjärta av guld. Jag har försökt lyfta fram de sidorna – samtidigt som det finns en allvarlig underton som går genom berättelsen.

Vad har kollegerna på Spiltan Fonder sagt om ditt projekt?

– De har varit väldigt fina och visat stor förståelse. Jag tror också de har tyckt att det varit ganska spännande eftersom det inte precis hör till vanligheterna att göra en film som sidosyssla. Samtidigt kan jag tänka mig att mina närmaste kollegor tröttnat lite på att höra alla mina uppdateringar. Jag har försökt dra ned lite på det och har ibland fått lägga band på mig själv.

publicerad
24 september 2019
”Vad som är positivt? Här kanske man ska svara att man ska träffa nya kolleger och utbyta erfarenheter, men vet har tid med det??” —En av de tillfrågade i vår undersökning om aktivitetsbaserade kontor. Läs mer i nya Finansliv! #finans #finansbranschen #kontor #aktivitetsbaserat #aktivitetsbaseradarbetsplats
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Följ @Finansliv på Instagram