Hållbarhet – så sköter sig fondförsäkringsbolagen
SEB och Nordea höjs till högsta betyg i Söderberg & Partners årliga utvärdering av fondförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete. Handelsbanken sänker sig däremot och hamnar i år på bottennivån.

Hållbarhet – så sköter sig fondförsäkringsbolagen

SEB och Nordea höjs till högsta betyg i Söderberg & Partners årliga utvärdering av fondförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete. Handelsbanken sänker sig däremot och hamnar i år på bottennivån.

Söderberg & Partners utvärderar i rapporten Hållbara fondförsäkringar hur fondförsäkringsbolagen använder pensionssparandet för att bidra till en mer hållbar värld. Bolagen får betyg inom fyra olika områden – hur de väljer fonder till sitt utbud, hållbarhet i fondurvalet, påverkansarbete, kommunikation och transparens. Betygen vägs sedan samman till ett.

I år får fem av bolagen grönt betyg, vilket är den högsta nivån. SPP, Skandia och Länsförsäkringar stannar kvar på nivån från förra året, men nykomlingar är SEB och Nordea som höjts från den tidigare gula nivån. SEB har ett bra påverkansarbete och Nordea har framförallt fått bra betyg tack vare fondplattformens utbud, skriver Söderberg & Partners analytiker Kajsa Brundin och Victoria Lidén.

AMF, Folksam, Swedbank och Danica ligger, liksom förra året på gul nivå. I år gör även Movestic dem sällskap, eftersom bolaget förbättrat sitt hållbarhetsarbete avsevärt och höjts upp från röd nivå.

Handelsbanken är ensamt om att sänka sitt hållbarhetsbetyg – banken halkar ner från gul till röd nivå. Där har de sällskap av Nordnet, Avanza och Brummer Life.

Text: Åsa Berner
Foto: Istockphoto

publicerad
8 juni 2016

Relaterad läsning

Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Följ @Finansliv på Instagram