Gå direkt till textinnehållet
Per Georgzén, försäkringsbranschens unga talang 2016, står med blommor och stor grön prischeck i handen.
På torsdagkvällen utsåg Försäkringsföreningen Per Georgzén till 2016 års unga talang i branschen.

Han är försäkringsbranschens unga talang 2016

På torsdagkvällen utsåg Försäkringsföreningen Per Georgzén till 2016 års unga talang i branschen. Mathilda Bowallius och Fabian Väppling fick hedersomnämnanden.

Branschens attraktionskraft var ämnet för kvällen och Svante Randlert från Academic Work fick de över hundra deltagarna att förstå att det är engagerade medarbetare som pratar gott om sin arbetsplats som skapar företags attraktionskraft. Före kvällsminglet presenterades årets unga talang, Per Georgzén från SEB Pension & försäkring. Mathilda Bowallius på AMF fick ett hedersomnämnande vid prisutdelningen, liksom Fabian Väppling på Skandia. Finansliv fick en kort intervju med årets vinnare, Per Georgzén:

Grattis till utmärkelsen Ung talang i försäkringsbranschen 2016! Varför sökte du dig till finansbranschen efter dina studier?
– Tack! Efter mina fem års ekonomistudier i Uppsala sneglade jag på branscher som bilindustri och sport, men ville pröva något annat. Jag började ett traineeprogram på SEB i september 2014. Jag halkade in på ett bananskal, och tycker nu att det är en otroligt spännande bransch.

Du är omvärldsbevakare på SEB Pension & försäkring. Vad innebär det?
– Utöver den vanliga omvärldsbevakning får jag in uppdrag från företagsledningen, produktområden, försäljning och så vidare. Det kan vara att utifrån kundperspektiv analysera allt från exempelvis robotförvaltare, flyttmarknaden, nya aktörer med innovativa affärsmodeller till att analysera befintliga produkterbjudanden.

Hur för du ut dina analyser?
– Jag använder mig av automatiserade marknadsanalyser och webinarer för att kommunicera, vilket är lite nytt. Annars är det veckobrev, riktade bevakningar, möten, mycket presentationer och verktyg på intranätet där jag har automatiserat och förenklat så medarbetarna enkelt kan skära i datan själva för att plocka fram vad de behöver. Även verktyg för att distribuera nyheter via intranätet är ett sätt där jag har dynamisk uppdatering varje dag för att innehållet ska vara relevant. Min målsättning är att vara proaktiv och sprida analyserna över hela koncernen, men oftast är det inom divisionen Liv – Pension & Försäkring.

Vad är bäst med att jobba inom försäkring?
– Att man har så stora möjligheter att påverka jobbet. Nu får jag också hållbarhetsansvaret hos oss, och då gäller det att få in det i kundupplevelsen.

Vad ska du göra med prispengarna 10 000 kronor?
– Det kommer väl till pass för jag ska precis flytta till Stockholm. Jag bor i Uppsala och har hittills pendlat till jobbet.

Vad innebär utmärkelsen mer?
– Förutom diplomet får jag vara med på styrelsemötena i Försäkringsföreningen. Det innebär nya kunskaper och nya kontakter att lära känna, så det ser jag fram emot.

Kommittén som skulle utse en slutlig vinnare bland många bra kandidater bad alla att skicka in en film på sig själva och besvara ett antal frågor. Här ser du Per Georgzéns film 

Text och foto: BrittMari Lantto

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord