Gå direkt till textinnehållet

Handelsbanken pålitligast – men mest gammeldags – enligt mätning

Handelsbanken är den pålitligaste banken enligt Yougovs mätning, medan Danske bank hamnar i botten, skriver Dagens Media.

MK rapporten görs årligen av Yougov på uppdrag av Mediekompaniet. 3000 intervjuer görs med personer i åldrarna 18-64. Varumärkets styrka mäts i flera aspekter där pålitlighet är en.
Handelsbanken beskriver 33 procent av landsortsborna och 36 procent av storstadsborna som pålitlig. Därefter kommer följande (hos personer i landsorten):

Länsförsäkringar Bank

Swedbank

Ica Banken

Nordea

SEB

SBAB Bank

Skandiabanken

Ikano bank

Danske bank kommer allra sist med 11 procent som skulle beskriva banken som pålitlig.
Bland storstadsborna är topplistan något annorlunda. Där kommer SEB som tvåa, SBAB som trea medan Swedbank och Ica Banken delar på fjärdeplatsen.

Mest hjälpsamma banken enligt landsortsborna är Swedbank, medan topplaceringen i storstad tas av Ica Banken. I denna lista ligger Skandiabanken i botten i landsorten medan jumboplaceringen i storstad tas av Danske bank.

Listan för det företag som beskrivs med ordet gammaldags toppas av Handelsbanken i både landsort och storstad och den bank som anses minst gammeldags är Ica banken enligt båda grupperna.
– Gammeldags tycker jag är lite orättvist, vi har till exempel en av branschens bästa appar, säger Karin Askell, varumärkeschef på Handelsbanken till Dagens Media men noterar att hon är “nöjd med positionen” som varumärket har i stort.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord