Gå direkt till textinnehållet
Agnetha Jönsson, chefredaktör på Finansliv.

Här är Finanslivs nya chefredaktör

Både ekonom och journalist. Så beskriver sig Agnetha Jönsson, som den 1 oktober blir Finanslivs nya chefredaktör och vd.

Hallå där!
Agnetha Jönsson, ny chefredaktör och vd på Finansliv från 1 oktober.

Vem är du?

– Jag är både ekonom och journalist och har arbetat halva yrkeslivet i finansbranschen och halva i tidningsbranschen. Jag är från Karlskrona och började sommarjobba i kassan i Sparbanken. Sedan har jag arbetat på alla storbanker utom Handelsbanken och som aktiechef på Trevise Private Banking. Jag bor sedan 1990 i Stockholm och omskolade mig till journalist 2003 efter att ha läst en krönika i Finanstidningen där skribenten pekade på att det var alldeles för få kvinnor som skrev om aktieaffärer. Sedan har jag jobbat på Affärsvärlden, Privata Affärer och Dagens Nyheter. Sedan 2015 är jag chefredaktör på Aktiespararen. Börsen är mitt specialområde.

Vad vill du göra med Finansliv?
– Det handlar om att göra en bra tidning ännu bättre. Vi kommer att utveckla de digitala kanalerna, följa det som händer i branschen, inspirera och hjälpa läsarna på jobbet och ge dem verktyg att greppa allt det nya, till exempel fintech som är ett område där det händer mycket. En mer utvecklad programförklaring väntar jag med tills jag är på plats, och kan göra en tillsammans med redaktionen. Vi har en planeringskonferens nu i september där vi ska diskutera hur vi ska jobba framåt med tidningens olika verksamheter.
– Det ska bli roligt att kombinera mina två favoritbranscher och arbeta för att göra Finansliv ännu mer angelägen och oumbärlig för alla i branschen. Jag ser fram emot att sätta igång!

Text: BrittMari Lantto
Foto: Fredrik Stehn

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika