Här är Finanslivs nya chefredaktör
Agnetha Jönsson, chefredaktör på Finansliv.

Här är Finanslivs nya chefredaktör

Både ekonom och journalist. Så beskriver sig Agnetha Jönsson, som den 1 oktober blir Finanslivs nya chefredaktör och vd.

Hallå där!
Agnetha Jönsson, ny chefredaktör och vd på Finansliv från 1 oktober.

Vem är du?

– Jag är både ekonom och journalist och har arbetat halva yrkeslivet i finansbranschen och halva i tidningsbranschen. Jag är från Karlskrona och började sommarjobba i kassan i Sparbanken. Sedan har jag arbetat på alla storbanker utom Handelsbanken och som aktiechef på Trevise Private Banking. Jag bor sedan 1990 i Stockholm och omskolade mig till journalist 2003 efter att ha läst en krönika i Finanstidningen där skribenten pekade på att det var alldeles för få kvinnor som skrev om aktieaffärer. Sedan har jag jobbat på Affärsvärlden, Privata Affärer och Dagens Nyheter. Sedan 2015 är jag chefredaktör på Aktiespararen. Börsen är mitt specialområde.

Vad vill du göra med Finansliv?
– Det handlar om att göra en bra tidning ännu bättre. Vi kommer att utveckla de digitala kanalerna, följa det som händer i branschen, inspirera och hjälpa läsarna på jobbet och ge dem verktyg att greppa allt det nya, till exempel fintech som är ett område där det händer mycket. En mer utvecklad programförklaring väntar jag med tills jag är på plats, och kan göra en tillsammans med redaktionen. Vi har en planeringskonferens nu i september där vi ska diskutera hur vi ska jobba framåt med tidningens olika verksamheter.
– Det ska bli roligt att kombinera mina två favoritbranscher och arbeta för att göra Finansliv ännu mer angelägen och oumbärlig för alla i branschen. Jag ser fram emot att sätta igång!

Text: BrittMari Lantto
Foto: Fredrik Stehn

publicerad
15 augusti 2016

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Vår fotograf @donkadoo fotar @evatrouin på Swedbank. Missa inte intervjun med henne i nästa nummer av Finansliv!
Filippa Bergin, ansvarig för stora kunder och affärsutveckling i Ekobanken, är en av talarna på Sustainable Finance den 28 mars.
I veckan kommer årets första nummer av #finansliv Innehåller bl.a. #lön #paytech #danskebank #fintech #nordea, krönika av @framtidsfeministen och mycket mer! Omslagsfoto: @oskaromne
En av talarna på Sustainable Finance den 28 mars är Anna Felländer, grundare av AI Sustainability Center. @aisustcenter Glöm inte att boka dina biljetter på finansliv.se.
Ylva Lipkin är konstansvarig på SEB. Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller DM här! Foto: @ylvasundgren
Fredrik Hjorth är äventyrare och har tältat på SEB:s tak. Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller DM här! Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram