Hur får jag till småpratet när vi jobbar på distans?

Hur får jag till småpratet när vi jobbar på distans?

Frågor och svar Annmarie Palm svarar på frågor om etikett på arbetsplatsen.

Fråga: Jag är teamledare på min arbetsplats och vi jobbar i dagsläget på distans. Hur får jag gruppen att känna sammanhang på bästa sätt i dessa tider? Det informella småpratet kan vara svårt på distans tycker jag.

Annmarie Palm: Jag tänker ofta på hur beroende vi människor är av varandra, rent socialt.

Det blir ju också så tydligt vid de tillfällen när vi varken kan eller får ses. Den fysiska distansen övergår lätt till en social distans, om vi inte även behåller fokus på våra mellanmänskliga relationer.

De viktigaste och bästa råd jag kan ge angående möjligheterna till fortsatt god sammanhållning i ditt team när ni distansarbetar är att ni skapar en struktur för era digitala möten. Ett system som ni alla kommit överens om.

Varför inte samlas digitalt   för att kunna prata igenom hur ni kan fortsätta behålla och även utveckla era relationer i teamet?

Det viktiga då är förstås att låta alla komma till tals och att det ni kommer fram till och beslutar om sker i demokratisk anda. Som teamledare är det ju också viktigt att dina teammedlemmar upplever dig som tillgänglig.

Ett annat förslag kan vara att du också avsätter en timme per dag där det är fritt fram för alla som vill och behöver att kontakta dig, via telefon eller digitalt.

På tal om att det kan vara svårt att hitta lösningar för informellt småprat så föreslår jag att du och ditt team också bokar in rena kaffe­möten eller AW:s där ni kan prata om allt annat än jobbet. Att få möjlighet att avhandla lite mer personliga samtalsämnen med utrymme för både skratt och allvar fördjupar våra mänskliga relationer och får oss att känna gemenskap som just de sociala varelser vi är. Lycka till!

publicerad
10 september 2020
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram