Gå direkt till textinnehållet

Hur får vi sommar­känslan att vara längre?

EtikeTTFRÅGAN Hur får man sommarens återhämtning att räcka längre in på hösten, undrar frågeställaren. Annmarie Palm svarar på frågor om etikett på arbetsplatsen.

Fråga: Hej experten! Har du några bra tips på hur vi på kontoret kan hålla i sommarkänslan längre på hösten? Det är lite deppigt när energin rinner ur folk i samma takt som solbrännan bleknar.

Annmarie Palm svarar: Hej, och tack för frågan! Ja detta med hur humöret kan svikta när det är dags att återgå till jobbet efter en ledighet är ju ett dilemma som många brottas med år efter år. Och att gå in i hösten efter en lång välbehövd sommarsemester kan kännas extra tungt.

Men bra att prata om det då tycker jag. För här kan vi faktiskt hjälpas åt!

Mitt förslag är att du och dina kolleger samlas för att kläcka nya idéer till aktiviteter som kan bidra till gemenskap, glädje och ny energi i vardagen. Utomhus kan ni till exempel arrangera en lunchpicknick. Ta en »walk and talk« istället för möten på kontoret (fungerar ju lika bra för de som jobbar på distans) eller bygg på endorfinerna med olika former av gruppträning. Inomhus kan ni förslagsvis köra disco på lunchen. Eller varför inte testa att tillsammans njuta av en »3 o’clock tea« med scones och alla tänkbara goda tillbehör istället för det vanliga fikat.

Få svar på din fråga

Undrar du något om vett och etikett i arbetslivet?
Mejla din fråga till
redaktion@finansliv.se


Oavsett vad ni väljer att satsa på så tror jag att nyckeln för att hålla energin uppe efter semestern stavas: Tillsammans. Tack vare er gemenskap kommer även hösten kunna bjuda på många positiva upplevelser. Se till att hjälpas åt med motivationen, och kom ihåg att det till synes enkla som att visa att man bryr sig om sin omgivning har stor betydelse. Stäm av hur kollegerna mår och hur ni bäst kan hjälpa varandra att skapa de energigivande stunder som ni behöver när hösten återigen gör sitt intåg.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord