Gå direkt till textinnehållet
Izettle köper brittiska intelligentpos, som är Storbritanniens ledande molnbaserade kassasystem.
Izettle köper brittiska intelligentpos, som är Storbritanniens ledande molnbaserade kassasystem.

Izettles vd Jacob de Geer: »Spännande strategiskt förvärv«

Förra veckan gav sig Izettle på allvar in i kampen med de större företagen på kassamarknaden, i och med köpet av brittiska Intelligentpos.

Relaterat:

Lyssna på iZettles vd och grundare, Jacob de Geer, på vårt event FinTech Stockholm den 16 november.

Hallå där!

Jacob de Geer, medgrundare och vd i Izettle, som köpt upp partnern Intelligentpos. Varför då?

– Intelligentpos är Storbritanniens ledande molnbaserade kassasystem. Genom köpet breddar vi vårt erbjudande till våra användare och går från kortbetalningar till helhetslösningar för handeln. På sex år har vi i grunden förbättrat småföretagares ekonomi vad gäller kortbetalningar och gjort dem effektivare via vår app och kortläsare. Vi finns i tolv länder, har 100 000-tals kunder och tusen företag per dag ansluter sig till oss. Vi är bra på att hitta och serva företag i storleksordningen en till fem anställda, och kan erbjuda effektiva kortbetalningar och point-of-sälj-system till dem. Intelligentpos har mer avancerade kassasystemslösningar för företag i storleksordningen 10-15 anställda inom hospitality och retail. De är väl etablerade med sin lösning, bäst i sin klass i Storbritannien. Vi gör ett spännande strategiskt förvärv med köpet.

Hur förbättrar Intelligentpos för era kunder?

– Intelligentpos molnbaserade kassasystem är ett komplement till Izettles egna app och kan användas med befintlig betalningslösning. Det riktar sig främst till användare hos Izettle som växer snabbt. Några funktioner är table management, vilket ger restauranger ett fågelperspektiv över samtliga bord på en restaurang, stock management, som håller reda på lagersaldo, och advance reporting som hjälper användarna att ta välgrundade beslut gällande affärsverksamheten. Det som nu skapas är en helhetslösning med verktyg för småföretagare att hantera sin försäljning via exempelvis en Ipad.

Izettle är ett av de snabbast växande teknikföretagen i Europa. Hur många fler anställda blir ni nu?

– Vi får ett kontor till med 50 anställda, i Edinburgh, så vi blir 350 anställda totalt. I Edinburgh finns en techhub och ett bra universitet, så Intelligentpos är ett spännande företag på en bra plats. Det kompletterar våra sex kontor över världen.

Text: BrittMari Lantto

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord