Gå direkt till textinnehållet
Rikard Josefson. Foto: Oskar Omne

»Jag blir inte förvånad om det dyker upp nya aktörer«

Framtidsspaning Nätmäklare som Avanza och Nordnet har gått starkt under pandemin. Avanzas vd Rikard Josefson är övertygad om att tillväxten kommer fortsätta vara god även 2022.

Hur tror du att finans­branschen kommer utvecklas i år?

– Jag tror att konkurrensen kommer fortsatt vara hög och skulle inte bli förvånad om det dyker upp nya aktörer. Användarupplevelsen kommer än mer att vara i fokus. Det handlar mycket om att vara relevant för varje kund hela tiden.

Framtidsspaning 2022

Vad händer i finansbranschen 2022? Vilka trender kommer vi få se inom fintech, vad blir nästa steg i hållbarhetsarbetet och hur kommer kundmötena att se ut? Finansliv har pratat med tio profiler om hur finansbranschen kommer att utvecklas i år.

 

– När det gäller produkter tror jag att aktieintresset kan hålla i sig men även att hållbarhet blir än mer relevant för många kunder, där kommer vi säkert se en utveckling på fondsidan mot mer hållbara alternativ.

Nätmäklare som Avanza har haft en stark tillväxt under pandemin, kommer den att fortsätta?

– Pandemin gav absolut Avanza en medvind och mycket har handlat om det nya normala. Jag är övertygad om att Avanza kan fortsätta med god tillväxt även 2022, intresset för sparande och de strukturella skälen att se om sin ekonomi kommer inte försvinna med pandemin. Jag ser också att den yngre generationen förstår vikten av ett sparande för att uppnå sina drömmar.

Vilka blir de stora utmaningarna för er?

– Våra utmaningar är att prioritera rätt i alla våra initiativ.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord