Gå direkt till textinnehållet
Agneta M Nilsson på Nordea har anordnat stickningsträffar på teams med sina kollegor under pandemin.Foto: Jonas Eng

»Jag fikar med andra stick- och virknördar från banken«

Kollegan HALLÅ DÄR Agneta M Nilsson, som arbetar på Corporative Support på Nordea och har stickning som sin stora hobby.

Hur länge har du hållit på med stickning?

– Sedan jag var i 12-13-års åldern. Mamma och mormor stickade mycket. Pyssel uppmuntrades alltid. Jag och min tvillingsyster brukade kunna tjata oss till garn och andra saker som man kunde vara kreativ med.

Vad är det du gillar mest med att sticka?

– Jag gillar att planera stickningen och lägger mycket tid på det, och att handla garn. Det är meditativt att sticka, det finns forskning som visar att det sänker blodtrycket. Jag stickar oftast på kvällen framför tv:n, och på somrarna ute under äppelträdet. Ibland går jag på stick-kaféer, det är kul att träffa andra som har samma intresse och vi brukar ofta vara ett stort gäng som träffas. Under pandemin har jag ordnat fika tillsammans med andra stick- och virknördar från banken via Teams. Vi delar idéer och mönster.

Vad är roligast att sticka?

– Jag brukar ha flera stickningar på gång, en svårare och en enklare. Att prova nytt och sätta ihop olika färger är kul. Jag stickar oftast tröjor och vantar. Det är också tillfredsställande att se hur någonting blir färdigt – det kan man inte riktigt med arbetsuppgifterna i en bank.

Har du något tips till dem som aldrig stickat men vill försöka?

– Börja med att sticka en filt, det är bara räta maskor. Gå till en garnaffär, där finns det alltid personer som är positiva och vill hjälpa till att lära ut. Och tänk på att det inte behöver bli bra, det är rogivande ändå.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord