Gå direkt till textinnehållet
Emil Olsson, Handelsbanken Sveg. Foto: Morgan Grip

»Det viktiga är att se människan«

Kollegan Hallå där, Emil Olsson, ny kontorschef på Handelsbanken Sveg som är en av bankens yngsta chefer.

Du började som kontorschef 1 mars i år. Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb?

– Jag tycker att vi hade bra inriktning redan sedan tidigare, så min tanke är att fortsätta på den inslagna vägen. Vi har ett stort upptagningsområde och jag tycker om att göra affärer. Jag kommer även fortsättningsvis vilja vara drivande i den delen, men ser också fram emot ansvaret kring personal, planering och utveckling.

Emil Olsson, Handelsbanken Sveg. Foto: Handelsbanken

Du är 28 år och en av bankens yngsta kontorschefer. När fick du intresset för ledarskap? 

– Det kom på tal redan under min första intervju, och var något jag direkt blev intresserad av. Sen har det kanske gått fortare än vad jag hade trott. Jag har fått jättebra stöd från mina kolleger som verkligen kan banken, vilket känns tryggt. Jag har också fått bra uppbackning från vår regionchef som tror på mig.

Vid sidan av jobbet på Handelsbanken jobbar du också deltid som brandman i Jämtlands Räddningstjänstförbund. Finns det några likheter mellan jobbet på banken och i brandkåren?  

– Gruppdynamiken. Man är ett lag och det gäller även på banken. Jag har också spelat hockey under uppväxten och det är samma sak där. Man vet vad man ska göra och det gäller att genomföra på bästa möjliga sätt.
– Jobbet innebär att jag var fjärde vecka ska kunna inställa mig inom fem minuter. Just de veckorna kan det bli ganska bråttom att åka. Vi har i snitt 2 larm i veckan.

Vad kommer bli viktigast för att lyckas i ditt jobb? 

– Jag tror att disponera och värdesätta sin tid. Man kan inte göra och vara överallt.

Vad tycker du är viktigt för att skapa en god arbetsmiljö? 

– Det viktiga är att se människan, och inte bara titta på resultatet. Ser och uppskattar man dem så tror jag att resultatet blir bra i längden. Alla bra chefer jag haft har litat på sina medarbetare, och då har det blivit bra i slutändan. Ger man förtroende så förvaltas också ofta det förtroendet.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord