»Jag vill att vår bransch ska göra mer för klimatet«
Foto: Nordea

»Jag vill att vår bransch ska göra mer för klimatet«

Hallå där Anders Langworth, som har startat Bankers for climate.

Vad är Bankers for climate?

– Bankers for climate är ett upprop för alla som jobbar i finansbranschen, både i Sverige och runt om i världen. Tanken är att det ska få fler som jobbar i branschen att förstå klimatfrågan och vilja engagera sig. Allt är baserat på en hemsida där man skriver upp sig för att visa att du tycker det här är viktigt, helst med både namn och arbetsgivare, så att vi får en känsla för vilka banker där flest personer är engagerade och vart i världen vi sitter.

Hur fick du idén?

– Jag jobbar med hållbarhetsfrågor på Nordea, idén dök bara upp. Jag kände direkt att det här kan vara något bra. Men det här är ett privat initiativ, inget som Nordea står bakom. Jag vill att vår bransch ska göra mer för klimatet, och jag tror att det görs bäst genom individerna.

Vad är målet med Bankers for climate?

– Målet är att vår bransch och alla som jobbar i den förstår vilken skillnad vi kan göra i klimatfrågan. Vi ser en hållberhetsvåg dra fram i samhället nu, och de banker som bli bäst på det här kommer att stå sig otroligt bra i framtiden.

Uppropet finns på www.bankersforclimate.com

publicerad
25 april 2019
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Följ @Finansliv på Instagram