Johan Torgeby ny vd i SEB
Det blir affärsområdeschefen Johan Torgeby som tar över vd-posten i SEB efter Annika Falkengren. Detta meddelade banken på onsdagsmorgonen.

Johan Torgeby ny vd i SEB

Det blev som väntat en intern rekrytering – affärsområdeschefen Johan Torgeby tar över vd-posten på SEB efter Annika Falkengren. Detta meddelade banken på onsdagsmorgonen.

Johan Torgeby är 42 år och är idag co-head för divisionen Stora företag och finansiella institutioner. Han började i SEB 2009 och har suttit i bankens verkställande ledning sedan 2014. Andra roller han haft i banken är chef för Client Coverage och som kundansvarig inom dåvarande division Merchant Banking.
Innan SEB jobbade Johan Torgeby på Morgan Stanley & Co i London och Robur Asset Management.
– Det är med stor energi och ödmjukhet jag tar mig an uppgiften som vd och koncernchef för SEB, säger Johan Torgeby i ett pressmeddelande.
– Tillsammans kommer hela team SEB leverera på vår tillväxt-och förändringsagenda. Vi kommer inte att luta oss tillbaka förrän vi i kundernas ögon står för service i världsklass. Det är så vi fortsätter att skapa långsiktiga värden för våra kunder och ägare, fortsätter han.

SEB:s styrelseordförande Marcus Wallenberg säger i pressmeddelandet att Torgeby i sin nuvarande roll transformerat och utvecklat affären utan att förlora kundperspektivet:
– Han är en respekterad ledare som prioriterar att bygga starka team och utveckla djupa kundrelationer med såväl privat- som företagskunder.

Johan Torgeby tillträder som vd och koncernchef den 29 mars, dagen efter SEB:s årsstämma. Annika Falkengren, som meddelade sin avgång den 16 januari, kommer efter detta fortsätta i en rådgivande roll fram tills hon lämnar banken i juli 2017.

Text: Åsa Berner

publicerad
8 februari 2017
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram