Gå direkt till textinnehållet
Marie Paris, Per Larsson, Anniqa Nilsson, Frida Eriksson och Daniel Enbäck jobbar på Nordea i Västerås. Foto: Ylva Sundgren.

»Ju fulare tröja desto roligare är det«

Hallå där Erika Lyckedahl  gruppchef för kundtjänst på Nordea Västerås...

… där de anställda firade Ugly Christmas Sweater Day den 6 december.

Vad är Ugly Christmas Sweater Day?

– Det är en tradition i Nordea Sverige sen ett par år tillbaka, att vi har en gemensam dag då vi gör något kul tillsammans för ett gott syfte. Tanken är att alla som vill bär roliga jultröjor den här dagen. Det blir lite sport, ju fulare tröja desto roligare är det. Det finns även en intern tävling där kontoren kan tävla mot varandra. Man tar ett foto på sig och sina kolleger och lägger ut på vårt intranät, sen utses det vinnare.

– Det ligger också en mer allvarlig tanke bakom, att bidra till ett gott syfte. Varje medarbetare i Nordea Sverige ges möjlighet att donera 100 kronor som banken står för till en välgörenhetsorganisation, man kan välja mellan fem olika organisationer. Insamlingen avslutas den 6 december, på Ugly Christmas Sweater Day.

Hur länge har ni firat den här dagen?

– Vi här i Västerås var med första gången förra året, så för oss är det andra gången i år. Förra året var vi cirka tio som hade jultröjor, i år var det 30. De anställda tycker att det är roligt, det blir något att samlas kring.

Foto: Ylva Sundgren.

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika