Hon startade eget efter 14 år på bank
Foto: Istock

Hon startade eget efter 14 år på bank

Therese Nyrén lämnade Nordea efter 14 år för att bli entreprenör. Nu hjälper hon och Patricia Hjärtner privatpersoner och företag att få bättre koll på sin ekonomi.

Therese Nyrén hade arbetat med private banking i tio år och på Nordea i totalt 14 år när hon kände att det var dags att göra något annat. Hon stötte på Patricia Hjärtner som arbetade med aktiehandel och höll kurser i daytrading.

– Hon hade väldigt mycket att göra, och jag kände att jag gärna ville starta eget och göra något jag brinner för. Det var nu eller aldrig, säger Therese Nyrén.

Tillsammans driver de nu Hjärtner & Partner, ett företag som erbjuder kurser inom aktiehandel, pension och sparande.

– Digitaliseringen inom banksektorn sätter större krav på individen att söka information. Alla har inte det intresset, så de kommer till oss för att lära sig, säger Therese Nyrén.

Förutom kurser driver hon och Patricia Hjärtner också podden Tradingmamman, håller pensionsluncher och tradingdagar. I vår anordnar de sin första tradingresa till Kroatien.

De riktar sig både till privatpersoner och företag.

– Utbildningarna är till för alla, men det är många kvinnor som kommer. Det är jätteroligt, säger Therese Nyrén, som är särskilt intresserad av kvinnligt sparande.

Hjärtner & Partner är nystartade, men har redan fullt upp. De hoppas kunna bli fler framöver, och på lång sikt har de stora planer.

– Vår målsättning är att bolaget ska vara värt en miljard om tio år. Vi får se om vi når det, men vi har ambition.

Therese Nyrén råder andra som funderar på att starta eget att våga ta steget.

– Jag säger bara: gör det! Annars kommer du ångra dig.

publicerad
2 oktober 2017

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Nytt avsnitt av #finansfredag ute!! Vi snackar stigande räntor och skandalen i Sörmlands Sparbank. Länk i bio.
I september är det dags för Fintech Stockholm. Boka före den 31 maj för att få 20 % rabatt på hela din bokning. Uppge koden SUPER20. Länk i bion.
Därför får du inte skriva vad du vill på insta. ❌ Läs vårt reportage på finansliv.se Illustration: @emmahanquist
Mingel i morgonsolen innan vår frukostföreläsning med @stiljournalen ☀️
Följ @Finansliv på Instagram