Klart med ny ägare för KNC Miners
Bitcoin-företaget KNC Miner har köpts av Sten Oscarson och hans nystartade företag Gogreenlight.

Klart med ny ägare för KNC Miners

Den svenska bitcoingrävaren KNC Miners konkursbo har sålts. Det är entreprenören Sten Oscarson med sitt nystartade bolag Gogreenlight som tar över konkursboet.

Sten Oscarsons ambition är att göra bitcoin-gruvan i Boden mer effektiv och därmed också mer lönsam, skriver nyhetssajten Breakit.
– Vi bygger en helt annan infrastruktur, där vi kommer att återvinna nära 100 procent av den energi som förbrukas, säger han till Breakit.

För att överlåtelsen ska kunna ske måste vissa villkor uppfyllas.
– Det gäller framför allt att knyta upp vissa avtal som behövs för att driva verksamheten. Det handlar främst om avtal med driftleverantörer, säger konkursförvaltaren Nils Åberg till Breakit, och beskriver sannolikheten för att affären ska gå igenom som god.

Hur mycket Gogreenlight betalar för KNC Miner vill Nils Åberg i dagsläget inte avslöja.

Det var i slutet av maj som KNC Miner lämnade in sin konkursansökan. Anledningen uppgavs vara det sjunkande bitcoinpriset, i kombination med höga kostnader.

Text: Åsa Berner

publicerad
16 augusti 2016

Relaterad läsning

Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram