Gå direkt till textinnehållet
Bitcoin-företaget KNC Miner har köpts av Sten Oscarson och hans nystartade företag Gogreenlight.
Bitcoin-företaget KNC Miner har köpts av Sten Oscarson och hans nystartade företag Gogreenlight.

Klart med ny ägare för KNC Miners

Den svenska bitcoingrävaren KNC Miners konkursbo har sålts. Det är entreprenören Sten Oscarson med sitt nystartade bolag Gogreenlight som tar över konkursboet.

Sten Oscarsons ambition är att göra bitcoin-gruvan i Boden mer effektiv och därmed också mer lönsam, skriver nyhetssajten Breakit.
– Vi bygger en helt annan infrastruktur, där vi kommer att återvinna nära 100 procent av den energi som förbrukas, säger han till Breakit.

För att överlåtelsen ska kunna ske måste vissa villkor uppfyllas.
– Det gäller framför allt att knyta upp vissa avtal som behövs för att driva verksamheten. Det handlar främst om avtal med driftleverantörer, säger konkursförvaltaren Nils Åberg till Breakit, och beskriver sannolikheten för att affären ska gå igenom som god.

Hur mycket Gogreenlight betalar för KNC Miner vill Nils Åberg i dagsläget inte avslöja.

Det var i slutet av maj som KNC Miner lämnade in sin konkursansökan. Anledningen uppgavs vara det sjunkande bitcoinpriset, i kombination med höga kostnader.

Text: Åsa Berner

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord