Kvinnor får fortfarande inte betalt efter klockan 16
15:57-rörelsen vill uppmärksamma lönegapet på 13,2 procent mellan män och kvinnor, vilket baserat på en vanlig arbetsdag betyder att kvinnor slutar att få betalt efter klockan 15:57.

Kvinnor får fortfarande inte betalt efter klockan 16

Lönegapet mellan män och kvinnor är 13,2 procent. Det betyder att kvinnor en vanlig åtta-till-fem-arbetsdag jobbar gratis efter klockan 15:57.

Idag samlades 15:57-rörelsen på Sergels Torg i Stockholm för att åskådliggöra klockslaget som är gränsen för när kvinnor slutar få betalt för sitt jobb, med tanke på dagens lönegap mellan män och kvinnor. På plats för att manifestera för jämställda löner var bland annat jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Rörelsen bildades för fyra år sedan och är en sammanslutning av politiska kvinnoförbund, fackförbund och kvinnorörelsens organisationer. På dessa fyra år har lönegapet minskat med 1,1 procentenheter.
– Om vi fortsätter i samma takt når vi jämställda löner först om 53 år. Vi kräver att det ska gå fortare än så och vi kräver att ambitioner omsätts i kraftfulla åtgärder, säger Clara Berglund, generalsekreterare för Sveriges Kvinnolobby, som är initiativtagare till samarbetet.

Kvinnor har lägre lön än män inom alla sektorer och i stort sett alla yrken på den svenska arbetsmarknaden – genomsnittskvinnan tjänar 4 400 kronor mindre än genomsnittsmannen varje månad.
15:57-rörelsen vill motverka löneskillnaderna genom bland annat en mer jämställd föräldraförsäkring, samma rätt till heltid och trygga anställningsformer, samt årliga lönekartläggningar.

Det sistnämnda verkar i alla fall inte dröja så länge. Regeringen gick nyligen ut med att den från och med 1 januari 2017 vill införa årliga lönekartläggningar för alla företag, vilket är en återgång till vad som gällde innan 2008. Då ändrade dåvarande regeringen diskrimineringslagen så att företag inte behöver göra lönekartläggningar mer än vart tredje år.

Text: Åsa Berner

Foto: Nils och Sebastian Photography

 

publicerad
15 februari 2016
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram