Nu får vovven träffa veterinären på nätet
Nu får även djur träffa sin doktor via datorn eller mobilen. Genom ett nytt samarbete erbjuder Sveland djurförsäkringar sina kunder digital veterinärkonsultation.

Nu får vovven träffa veterinären på nätet

Nu får även djur träffa sin doktor via datorn eller mobilen. Genom ett nytt samarbete erbjuder Sveland Djurförsäkringar sina kunder digital veterinärkonsultation.

Tidigare i höst kom Bliwa med nyheten att deras kunder med sjukvårdsförsäkring kunde välja att träffa en läkare via datorn eller mobilen. Bliwa samarbetar med Kry.se där legitimerade läkare via videomöten kan ge patienten hjälp med besvär som varken kräver fysisk undersökning eller provtagning, och därför går bra att behandla på distans. Till exempel kan läkaren ge råd, skriva recept eller en remiss.

Och nu har turen kommit till våra husdjur. Det är Sveland Djurförsäkringar som har slutit avtal med FirstVet som är den första digitala veterinärkliniken i Sverige. Tjänsten lanserades i juli och erbjuder djurägare veterinärkonsultation över nätet.
– Vi är stolta över att samarbeta med Sveland Djurförsäkringar. Vår vision är att förenkla livet med husdjur och ge lättillgänglig rådgivning kring djurs hälsa och välmående. Med FirstVet erbjuder vi digital rådgivning med några av Sveriges bästa veterinärer. Via ett första videomöte på 10-15 minuter och till en tredjedel av priset i jämförelse med ett vanligt fysiskt besök, sparar djurägaren både tid och pengar, säger David Prien, grundare och vd för FirstVet.

Den nya tjänsten är även ett led i veterinärbranschens digitalisering. Utöver möjligheten till ett veterinärbesök via dator, lanserar FirstVet en mobilapp där man kan filma och få konsultation med sin mobiltelefon.
– Vi ser fram emot ett givande samarbete med FirstVet. Under de senaste åren har vi sett en stigande ökning av veterinärvårdskostnader och en ökad djuromsorg i Sverige. Som försäkringsbolag är det viktigt att vi tar vårt ansvar och bemöter våra kunders behov. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa mervärden för människa och djur. Genom FirstVet ger vi våra kunder möjligheten till ett digitalt rådgivningsbesök som ser till att sällskapsdjuren får kvalificerad vård till rimliga priser, säger Bob Zether, affärsutvecklingschef på Sveland Djurförsäkringar.

Text: BrittMari Lantto
Foto: FirstVet

 

 

publicerad
17 november 2016
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram