Gå direkt till textinnehållet

Säljstart för Ica Försäkringars hund- och kattförsäkringar

Ica Försäkring slår sig in på djurförsäkringsmarknaden och börjar sälja hund- och kattförsäkringar.

Försäkringarna har ett omfattande innehåll redan från början och ett lägre pris än många andra alternativ, uppger Ica Försäkring. De ger dessutom bonuspoäng som kan användas inom Ica och Apotek Hjärtat där många köper mat, tillbehör och mediciner till sina husdjur.

– Vi vet att många hund- och kattägare upplever att det är dyrt att teckna försäkring för sina husdjur, därför tror vi att ett billigare alternativ med samma eller bättre försäkringsskydd kommer att uppskattas, säger Ica Försäkrings vd Carl Farberger.

De nya försäkringarna är ett samarbete mellan Ica Försäkring och Svedea, där Ica Försäkring står för marknadsföring och försäljning medan Svedea ansvarar för skadereglering och kontakten med veterinärklinikerna. Icas nya hund- och kattförsäkring kan tecknas utan karenstid och med fri flytträtt från andra bolag. Dessutom ingår tre fria digitala veterinärbesök per år.

Hur billiga är då Ica Försäkringars djurförsäkringar? Ja, premien varierar beroende på ras och omfattning av försäkringen. Men enligt Ica Försäkring är prisnivån för de vanligaste raserna betydligt lägre än hos det marknadsledande bolaget på motsvarande försäkringar. Detaljerad information om innehåll och prisnivå får man när fakta knappas in på bolagets hemsida.

– Många tycker att det är krångligt att teckna försäkring. Vi har därför förenklat processen genom färre val och ett mer omfattande innehåll från början, utan att försäkringen för den sakens skull blir dyrare, säger Carl Farberger.

Ica Försäkring startade 2015 med erbjudanden inom hem-, bil och olycksfall. Förutom den nya hund- och kattförsäkring kommer utbudet att breddas ytterligare under 2017, enligt bolaget.

Text: BrittMari Lantto

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord