Säljstart för Ica Försäkringars hund- och kattförsäkringar

Säljstart för Ica Försäkringars hund- och kattförsäkringar

Ica Försäkring slår sig in på djurförsäkringsmarknaden och börjar sälja hund- och kattförsäkringar.

Försäkringarna har ett omfattande innehåll redan från början och ett lägre pris än många andra alternativ, uppger Ica Försäkring. De ger dessutom bonuspoäng som kan användas inom Ica och Apotek Hjärtat där många köper mat, tillbehör och mediciner till sina husdjur.

– Vi vet att många hund- och kattägare upplever att det är dyrt att teckna försäkring för sina husdjur, därför tror vi att ett billigare alternativ med samma eller bättre försäkringsskydd kommer att uppskattas, säger Ica Försäkrings vd Carl Farberger.

De nya försäkringarna är ett samarbete mellan Ica Försäkring och Svedea, där Ica Försäkring står för marknadsföring och försäljning medan Svedea ansvarar för skadereglering och kontakten med veterinärklinikerna. Icas nya hund- och kattförsäkring kan tecknas utan karenstid och med fri flytträtt från andra bolag. Dessutom ingår tre fria digitala veterinärbesök per år.

Hur billiga är då Ica Försäkringars djurförsäkringar? Ja, premien varierar beroende på ras och omfattning av försäkringen. Men enligt Ica Försäkring är prisnivån för de vanligaste raserna betydligt lägre än hos det marknadsledande bolaget på motsvarande försäkringar. Detaljerad information om innehåll och prisnivå får man när fakta knappas in på bolagets hemsida.

– Många tycker att det är krångligt att teckna försäkring. Vi har därför förenklat processen genom färre val och ett mer omfattande innehåll från början, utan att försäkringen för den sakens skull blir dyrare, säger Carl Farberger.

Ica Försäkring startade 2015 med erbjudanden inom hem-, bil och olycksfall. Förutom den nya hund- och kattförsäkring kommer utbudet att breddas ytterligare under 2017, enligt bolaget.

Text: BrittMari Lantto

publicerad
7 februari 2017
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram