Ny podd ska öka kvinnors investeringar
Syftet med nya Feminvest-podden är att få kvinnor mer aktiva på investeringsmarknaden och främja kvinnligt ägande.

Ny podd ska öka kvinnors investeringar

Initiativet Feminvest vill få fler kvinnor att ge sig in på investeringsmarknaden. Sedan starten för ett år sedan har de fått 10 000 medlemmar. Nu startar de en ny podcast för att möta det stora intresset.

Hallå där!

Annou Bergfelt, projektledare på Feminvest, som nu drar igång sin nya podcast ”Feminvest-podden”. Vad ska den handla om?

– Syftet med podden är att få kvinnor mer aktiva på investeringsmarknaden och främja kvinnligt ägande. Vi ska ge tips och utbilda i de här frågorna på ett roligt sätt. I första avsnittet pratar vi om vad som påverkar börsen, varför den går upp och ner. Ämnen de närmaste programmen kommer sen att vara aktieutdelningar, investeringsstrategier och pensionssparande.

– Programledare tillsammans med mig är Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet. Vi utesluter inte killar i programmet, men vi vill lyfta fram kvinnliga profiler.

Vad är Feminvest?

– Vi är ett initiativ som grundades av Laika Consulting för ett år sedan, eftersom vi tyckte att alla plattformar på investeringsmarknaden bestod av en majoritet män. Det finns ingen anledning till att det ska se ut så, eftersom kvinnor idag har samma kapital som män.

– Responsen har varit jättestor och vi har idag 10 000 medlemmar. Vi skickar ut nyhetsbrev och anordnar event, som det varit högt tryck på. Alla event har blivit fullbokade på någon timme. Vi har försökt utöka antalet, men det finns en gräns för hur många event man klarar av att anordna i månaden. Därför föddes idén med en podcast, som ger oss möjlighet att nå ut till fler, även utanför Stockholm.

Vad hindrar kvinnor från att börja investera idag?

– Jag tror att det är en kombination av tid, att det känns svårt och att man har förutfattade meningar om att man behöver mycket kunskap direkt och att det behövs ett stort kapital innan man kan börja. Men det räcker att börja med några hundra kronor, och man lär sig efterhand. När man börjar köpa blir man intresserad av de företag man investerat i och det blir kul att gå in och titta hur det går för dem.

Text: Åsa Berner
Foto: Naiara Seara

publicerad
29 juni 2016
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram