Ny podd ska öka kvinnors investeringar
Syftet med nya Feminvest-podden är att få kvinnor mer aktiva på investeringsmarknaden och främja kvinnligt ägande.

Ny podd ska öka kvinnors investeringar

Initiativet Feminvest vill få fler kvinnor att ge sig in på investeringsmarknaden. Sedan starten för ett år sedan har de fått 10 000 medlemmar. Nu startar de en ny podcast för att möta det stora intresset.

Hallå där!

Annou Bergfelt, projektledare på Feminvest, som nu drar igång sin nya podcast ”Feminvest-podden”. Vad ska den handla om?

– Syftet med podden är att få kvinnor mer aktiva på investeringsmarknaden och främja kvinnligt ägande. Vi ska ge tips och utbilda i de här frågorna på ett roligt sätt. I första avsnittet pratar vi om vad som påverkar börsen, varför den går upp och ner. Ämnen de närmaste programmen kommer sen att vara aktieutdelningar, investeringsstrategier och pensionssparande.

– Programledare tillsammans med mig är Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet. Vi utesluter inte killar i programmet, men vi vill lyfta fram kvinnliga profiler.

Vad är Feminvest?

– Vi är ett initiativ som grundades av Laika Consulting för ett år sedan, eftersom vi tyckte att alla plattformar på investeringsmarknaden bestod av en majoritet män. Det finns ingen anledning till att det ska se ut så, eftersom kvinnor idag har samma kapital som män.

– Responsen har varit jättestor och vi har idag 10 000 medlemmar. Vi skickar ut nyhetsbrev och anordnar event, som det varit högt tryck på. Alla event har blivit fullbokade på någon timme. Vi har försökt utöka antalet, men det finns en gräns för hur många event man klarar av att anordna i månaden. Därför föddes idén med en podcast, som ger oss möjlighet att nå ut till fler, även utanför Stockholm.

Vad hindrar kvinnor från att börja investera idag?

– Jag tror att det är en kombination av tid, att det känns svårt och att man har förutfattade meningar om att man behöver mycket kunskap direkt och att det behövs ett stort kapital innan man kan börja. Men det räcker att börja med några hundra kronor, och man lär sig efterhand. När man börjar köpa blir man intresserad av de företag man investerat i och det blir kul att gå in och titta hur det går för dem.

Text: Åsa Berner
Foto: Naiara Seara

publicerad
29 juni 2016
Den 19 november bjuder vi in till #finanslivsfrukost om vett och etikett i arbetslivet! ☕️Etikettexperten Annmarie Palm föreläser. Boka din plats nu! Länk i bion. #finansliv #vettochetikett
”Vad som är positivt? Här kanske man ska svara att man ska träffa nya kolleger och utbyta erfarenheter, men vet har tid med det??” —En av de tillfrågade i vår undersökning om aktivitetsbaserade kontor. Läs mer i nya Finansliv! #finans #finansbranschen #kontor #aktivitetsbaserat #aktivitetsbaseradarbetsplats
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
Följ @Finansliv på Instagram