Öppna luckan till jämställdhet
Från och med 1 december och fram till julafton bjuder investerarnätverket Feminvest på en kalender med jämställda bolag bakom luckorna.

Öppna luckan till jämställdhet

Julkalendrar är inte bara för barn. Från och med torsdag fram till julafton bjuder investerarnätverket Feminvest på en kalender med jämställda bolag bakom luckorna. 

Initiativet Feminvest har funnit i ett och ett halvt år, och är ett kvinnligt investerarnätverk. I somras startades Feminvestpodden som programleds av Nordnets Sverigechef Eva Trouin och Annou Bergfeldt, projektledare på Feminvest.
Nu inför jul har nätverket skapat en adventskalender som fokuserar på jämställdhet.
– Feminvest vill öka kvinnligt ägande på investeringsmarknaden. Därför lanserar vi en jämställdhetskalender för att lyfta frågan kring jämställdhetsarbete, säger Annou Bergfelt.

Julkalendern lanseras tillsammans med managementkonsulten Sandra Lindqvist, som under namnet Framtidsfeministen driver en portfölj som bara investerar i jämställda företag, vilket visat sig vara en lönsam strategi.
Bakom luckorna i kalendern gömmer sig de 24 mest jämställda börsbolagen, som har skickat in julhälsningar i form av filmklipp och julkort, där de förklarar hur de arbetar med jämställdhet. För att vara jämställt behöver bolagen ha mellan 40-60 procent kvinnor i ledningsgruppen.
Annou Bergfeldt vill förstås inte säga vilka bolag som ingår, men avslöjar ändå att det ”finns företag inom till exempel bank” med i kalendern.

Väntan på den totala jämställdheten i börsbolagens toppskikt, det vill säga när de har minst 4o procent kvinnor i ledningen, kommer dock vara aningens längre än väntan på julafton – istället för 24 dagar handlar det om 24 år, enligt Allbrights senaste rapport.

Jämställdhetskalendern hittar du på Feminvests hemsida.

Text: Åsa Berner

publicerad
30 november 2016
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram