»Om 10–20 år ska jag vara vd på Swedbank«
Foto: Tor Johnsson

»Om 10–20 år ska jag vara vd på Swedbank«

Min karriär Luthon Hagvinprice, digital innovationschef för stora företag och institutioner på Swedbank, siktar högt. Viljan att kunna bidra och lära sig nya saker har varit grunden för hans karriärval.

När Luthon Hagvinprice var liten drömde han om att bli fotbollsspelare. Och det var mer än bara en dröm – han var på god väg till en proffskarriär när han som 17-åring skadade båda knäna. På ett ögonblick var fotbollskarriären över.

– Efter det var jag vilsen. Jag visste inte vad jag skulle göra av mitt liv, säger Luthon Hagvinprice.

Flera av hans vänner skulle läsa på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), så han bestämde sig för att testa. Han började läsa till civilingenjör, men kände snart att det saknades något.

– Jag är en entreprenör, jag vill att det ska hända saker.

Luthon Hagvinprices karriärtips:

• Sök jobb redan när du pluggar.

• Starta som konsult, för att få med dig så mycket erfarenhet som möjligt.

• Ge aldrig upp. Om du får nej på en jobbansökan, hör av dig igen. Det spelar ingen roll om de tycker att du är jobbig, de kommer se att du har driv.

• Fokusera inte för mycket på lönen. Var nyfiken, rätt lön kommer efter hand.

• Försök omge dig med positiva människor.

• Ta på dig ansvar självmant, agera självständigt, gör mer än vad som krävs.

• Gör saker som får dig att må bra utanför jobbet, som kan ge dig kraft när det är tufft på jobbet.

• Älska det jobb du får, gör det bästa av det. Respektera alla arbetsuppgifter, då kommer din utveckling vara större.

Vid sidan av utbildningen började han designa och sälja skor och väskor. För att kunna utveckla det egna företaget och dess hemsida läste han industriell ekonomi och senare även programmering och informations- och kommunikationsteknik på KTH.

– Jag fick kraft när jag kunde koppla lektionerna till det egna företaget.

I stället började han jobba med en ny teknik som tog patent på energi­sparande fönster, som en av lärarna på KTH tagit fram.

– Mitt jobb var att skapa ett intresse för produkten på marknaden.

Tekniken utvecklades till företaget Lowte, som några år senare fick statlig finansiering för att undersöka och utveckla energianvändningen vid byggnation av nya hus. Luthon Hagvinprice är än i dag inaktiv delägare i bolaget.

– Vi pratade aldrig pengar från början, jag tyckte bara det var kul att vara med. Det första steget för mig handlar alltid om att vilja lära mig mer, det brukar leda till att man får något i slutändan om man gör bra ifrån sig.

Men när han väl hade utvecklat sitt företag så långt han kunde tappade han intresset, och lade företaget på is.

Foto:Tor Johnsson

Efter KTH-utbildningen gjorde Luthon Hagvinprice som många andra svenskar en resa till Thailand. På ett tåg mötte han en äldre kvinna som sålde mat för att bekosta sina barnbarns skolgång. Han började fundera på vad han själv kunde bidra med till andra.

– Jag hade inte så mycket pengar, men så kom jag på att jag kan ju designa skor och väskor. Jag tänkte »vad händer om jag gör det för att få pengar till välgörenhet?«

Luthon Hagvinprice gjorde om sitt gamla företags vision till Luthon Foundation, en välgörenhetsorganisation tillsammans med modetillverkare producerar och säljer skor och väskor i Italien. Vinsten går till skolgång för barn i Indien, där skinnet tillverkas.

– Vi har gått från att hjälpa knappt 50 barn att gå i skolan till cirka 300 idag. Känslan av att kunna göra skillnad utan att ha så stora resurser är fantastisk.

Så länge du är passionerad och vill skapa förändring är arbetsuppgifterna mindre viktiga.

Viljan att kunna bidra och lära sig nya saker har alltid varit grunden för Luthon Hagvinprices karriärval. Vilken bransch eller titel det handlar om spelar honom mindre roll.

– Man hamnar aldrig fel anser jag, det handlar om inställning. Så länge du är passionerad och vill skapa förändring är arbetsuppgifterna mindre viktiga.

I samma veva som han startade Luthon Foundation började Luthon Hagvinprice praktisera på Google, och blev därefter konsult på Boston Consulting Group.

Som konsult jobbade han på olika projekt på McKinsey & Company, American Express och slutligen Swedbank.

Älskar tennis

Ålder: 30 år.

Bor: Norra Djurgårdsstaden, Stockholm.

Familj: En syster, 19 år, i Lund, och en annan syster, 22 år, samt resten av familjen i England.

Intressen: »Jag älskar tennis, men också startups och IT. Mitt jobb är min hobby.«

Karriär i korthet: Google, Boston Consulting Group, McKinsey & Company, American Express, Swedbank. Är i dag digital innovationschef för LC&I på Swedbank, samt delägare i Lowte, styrelseledamot i Nordic Future Innovation och grundare av Luthon Foundation.

– Om du hade frågat mig för tio år sedan om jag skulle jobba i finansbranschen hade jag sagt aldrig. Men du måste vara beredd att ta vilket jobb som helst, det kommer att leda dig framåt.

Luthon Hagvinprice hade många åsikter om vad som kunde förbättras på Swedbank. Hans chef insåg att han hade större potential, och guidade honom till en annan avdelning.

– Jag hade tur att träffa rätt person. I stället för att säga att du passar inte in här, du får sluta, så hittade hon andra jobb åt mig.

När Swedbank öppnade en ny avdelning för digital innovation anställdes Luthon Hagvinprice av banken för att driva utvecklingen. I dag är han digital innovationschef för Stora företag och institutioner (LC&I) på Swedbank globalt. Nyligen utsågs han till innovationsansvarig och produktägare för Swedbank i banksamarbetet P27, där de sex största nordiska bankerna arbetar för att förbättra möjligheten till betalningar över landsgränserna.

Jag är mörkhyad, det är inte så lätt för sådana som mig att få jobb i finansbranschen. Att kunna få möjligheten att jobba på Swedbank, få en avdelning byggd runt sig, få förtroendet att driva det man tror på, det visar hur långt banken har kommit.

Att banken vågade satsa på honom är han mycket glad för.

– Jag är mörkhyad, det är inte så lätt för sådana som mig att få jobb i finansbranschen. Att kunna få möjligheten att jobba på Swedbank, få en avdelning byggd runt sig, få förtroendet att driva det man tror på och få den position som jag har i dag, det visar hur långt banken har kommit.

Luthon Hagvinprice, vid Swedbanks huvudkontor på Landsvägen 40 i Solna.
2021-02-25
Photo: Tor Johnsson

Han vill använda de möjligheter han fått till att skapa förändring i branschen, och öka mångfalden i ledningsgrupperna. Därför vill han nå ännu längre.

– Om 10–20 år, ifall jag fortfarande är kvar på Swedbank, då ska jag vara vd. Mitt mål är att ungdomar ska kunna se upp till mig och tänka att de också kan komma dit.

publicerad
21 april 2021
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram