»Östersund är ett bra upptagningsområde«

»Östersund är ett bra upptagningsområde«

Swedbank rekryterar 60 personer till kundservice. 40 tjänster  hamnar hos kundcentret på Frösön i Östersund. Planen är att arbetet ska vara klart till årsskiftet, enligt Rosita Molldén, tjänsteområdeschef kundcenter.

Swedbank har i dag kundcenter i Piteå, Stockholm, Göteborg, Östersund, och Halmstad. Att så pass många nya tjänster hamnar i Östersund beror till stor del på att det är enklare att hitta och att behålla kompetens över tid, enligt Rosita Molldén, tjänsteområdeschef kundcenter.

– Östersund och Jämtland är ett bra upptagningsområde. Vi har bättre möjligheter att behålla medarbetarna längre där, medan Stockholm och Göteborg har större personalomsättning, säger hon.

Vi har bättre möjligheter att behålla medarbetarna längre där, medan Stockholm och Göteborg har större personalomsättning

Bakgrunden handlar om den digitala utvecklingen på låne­ansökningar som nu ökar snabbt.

– Kunderna söker lån allt oftare digitalt. Men samtidigt kräver låneupplägg fortfarande en del manuellt arbete och kompletteringar, säger Rosita Molldén.

– Planen är att främst stärka lånekompetensen på kundcentret.

Rekryteringsarbetet har nu kommit i gång. Tanken är att processen ska vara i mål till årsskiftet.

– Jag tror vi behöver året ut för att ha lite marginal. Vi vill intervjua så många som möjligt och då tar det lite tid, säger Rosita Molldén.

Swedbank är i dag största arbetsgivare i Jämtlands Län. På Swedbank Frösön arbetar 425 personer. Förutom kundcenter finns löneadministration, intern support och enheten för facilitetsfrågor på kontoret.

publicerad
28 september 2021
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram