Gå direkt till textinnehållet

»Östersund är ett bra upptagningsområde«

Swedbank rekryterar 60 personer till kundservice. 40 tjänster  hamnar hos kundcentret på Frösön i Östersund. Planen är att arbetet ska vara klart till årsskiftet, enligt Rosita Molldén, tjänsteområdeschef kundcenter.

Swedbank har i dag kundcenter i Piteå, Stockholm, Göteborg, Östersund, och Halmstad. Att så pass många nya tjänster hamnar i Östersund beror till stor del på att det är enklare att hitta och att behålla kompetens över tid, enligt Rosita Molldén, tjänsteområdeschef kundcenter.

– Östersund och Jämtland är ett bra upptagningsområde. Vi har bättre möjligheter att behålla medarbetarna längre där, medan Stockholm och Göteborg har större personalomsättning, säger hon.

Vi har bättre möjligheter att behålla medarbetarna längre där, medan Stockholm och Göteborg har större personalomsättning

Bakgrunden handlar om den digitala utvecklingen på låne­ansökningar som nu ökar snabbt.

– Kunderna söker lån allt oftare digitalt. Men samtidigt kräver låneupplägg fortfarande en del manuellt arbete och kompletteringar, säger Rosita Molldén.

– Planen är att främst stärka lånekompetensen på kundcentret.

Rekryteringsarbetet har nu kommit i gång. Tanken är att processen ska vara i mål till årsskiftet.

– Jag tror vi behöver året ut för att ha lite marginal. Vi vill intervjua så många som möjligt och då tar det lite tid, säger Rosita Molldén.

Swedbank är i dag största arbetsgivare i Jämtlands Län. På Swedbank Frösön arbetar 425 personer. Förutom kundcenter finns löneadministration, intern support och enheten för facilitetsfrågor på kontoret.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord