Pensiono startar fribrevsbolag

Pensiono startar fribrevsbolag

Jämförelsetjänsten Pensiono ger sig i vår in på fribrevsmarknaden. Svenska Fribrevsbolaget ska erbjuda en försäkringslösning helt anpassat efter fribrev, och med låga avgifter.

Hallå där, Nicklas Hellberg, medgrundare och vd för nya Svenska Fribrevsbolaget. Varför startar ni på Pensiono Svenska Fribrevsbolaget i vår?
– Det är ett naturligt steg för oss att starta Sveriges första fribrevsbolag, eftersom vi har djup erfarenhet om vad kunderna efterfrågar. Undersökningar visar att etablerade pensionsbolag får låga betyg av kunderna, vilket beror på att de har missat att kundernas önskemål har ändrats. Förutom avkastning ställer kunderna idag krav på låga avgifter, transparens och enkla digitala lösningar.

Vad vill ni uppnå med Svenska Fribrevsbolaget?
– Syftet är att erbjuda medvetna sparkunder en toppmodern försäkringslösning, helt anpassat efter fribrev, och med låga avgifter. Över 880 miljarder kronor i pensionspengar ligger idag i så kallade fribrev, pensionskonton där det inte längre sätts in nya pengar och där höga avgifter tär på kapitalet. Fribrevsbolaget kommer att erbjuda fondförsäkring där den fasta och rörliga försäkringsavgiften är 0 procent. Det kommer att finnas över 250 olika fonder för spararna att investera sina pengar i. Bolaget möter efterfrågan på en helhetslösning för våra kunder.

Du och Mattias Fellenius grundade Pensiono för fem år sedan. Varför behövs två olika bolag?
– Pensiono.se är en jämförelsetjänst där man kostnadsfritt får överblick över sitt pensionssparande och de avgifter man betalar. Pensiono kan även hjälpa till med att flytta och samla pensionspengarna i en mer förmånlig försäkring. Fribrevsbolaget kommer att vara nära kopplat till systerbolaget Pensionos rådgivning, men vissa utvalda samarbetspartners kommer dessutom att kunna använda Fribrevsbolaget som plattform för sina kunder.

Vilka partners har ni valt ut?
– Finansiärer och delägare är Lannebo fonder och East Capital, förutom personalen i Pensiono. Nu kan också kunder bli delägare genom crowdfundingplattformen Pepins, både i Pensiono och Fribrevsbolaget.

Text: BrittMari Lantto

publicerad
27 januari 2017
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Följ @Finansliv på Instagram