Gå direkt till textinnehållet
julbord
Julbord, julmingel eller julklapp? Firandet skiljer sig mellan storbankerna. Foto: Daniel Gual/Mostphotos

Så firar de svenska storbankerna jul

Nu när pandemirestriktionerna är borta kan man samlas för gemensamt julbord igen. Men anordnar storbankerna något julfirande för sina anställda? Och blir det några julklappar i år?

SEB
– Ja, vi kommer att ha julmingel i de större fastigheterna, och i mindre fastigheter och på bankkontoren ordnas julfirande lokalt, säger Niklas Magnusson, presschef på SEB.
– Vi ger ingen julklapp då vi sedan några år tillbaka valt att ersätta denna med julmingel.

Swedbank
– De aktiviteter och eventuella sammankomster som arrangeras i samband med julen, planeras och hanteras på lokal nivå av närmaste chefen, säger Ralf Bagner, pressansvarig på Swedbank.
– Vi kommer i stället för julklapp att ge en julgåva till en utvald grupp ideella organisationer. Detta är en del av bankens ambition att prioritera insatser och initiativ som gör skillnad, som stärker vårt långsiktiga samhällsengagemang och bygger stolthet i organisationen. Exakt hur årets julgåva kommer att utformas är under diskussion just nu.

Nordea
– Ja, vi hade julfirande den 1 december för alla anställda, säger Hugo Laigar, press­kommunikatör på Nordea.

Får de anställda någon julklapp?
– Det blir en överraskning.

Handelsbanken
– Vi firar olika. Det är upp till varje chef, oavsett kontor eller central avdelning, att ordna med julfirande och eventuell julklapp, säger Maria Lindblad, press­ansvarig på Handelsbanken.