Så glänser du på möten
Cropped view of businesspeoples' hands as they have a meeting while making use of a digital tablet

Så glänser du på möten

Möten är en av de viktigaste arenorna för att visa vem du är och vad du kan. Ta vara på tillfället, tipsar Management Today, så kommer framgången.

Viktigast är att se ställa frågan vad du kan bidra med på mötet i förväg. Du kanske inte ska vara där alls, och då får du tid över till annat, eller så får du en tydlig bild av vad som förväntas av dig.

Var förberedd. Titta på agendan och samla fakta som du behöver i förväg, tipsar Cary Cooper, professor i organsationsledarskap på Lancaster University Management School i Management Today.

Spara på krutet. Avvakta tills du har något meningsfullt att saga, det är inte fel att vänta med sin inblandning till slutet, det kommer folk att minnas.

Anteckna. Då har du egna förstahandsuppgifter sedan.

Tyck något. Formulera en tydlig åsikt och var passionerad.

Läs av rummet. Har andra på mötet en politisk agenda eller kan man prata fritt?

Var positiv. Undvik att kritisera andra.

Följ upp. När mötet är slut, berätta för den som höll i mötet vad du tar med dig därifrån och hur du kommer agera nu. Det ger dig initiativet.

 

publicerad
11 augusti 2015

Relaterad läsning

NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Följ @Finansliv på Instagram