Gå direkt till textinnehållet
Cropped view of businesspeoples' hands as they have a meeting while making use of a digital tablet

Så glänser du på möten

Möten är en av de viktigaste arenorna för att visa vem du är och vad du kan. Ta vara på tillfället, tipsar Management Today, så kommer framgången.

Viktigast är att se ställa frågan vad du kan bidra med på mötet i förväg. Du kanske inte ska vara där alls, och då får du tid över till annat, eller så får du en tydlig bild av vad som förväntas av dig.

Var förberedd. Titta på agendan och samla fakta som du behöver i förväg, tipsar Cary Cooper, professor i organsationsledarskap på Lancaster University Management School i Management Today.

Spara på krutet. Avvakta tills du har något meningsfullt att saga, det är inte fel att vänta med sin inblandning till slutet, det kommer folk att minnas.

Anteckna. Då har du egna förstahandsuppgifter sedan.

Tyck något. Formulera en tydlig åsikt och var passionerad.

Läs av rummet. Har andra på mötet en politisk agenda eller kan man prata fritt?

Var positiv. Undvik att kritisera andra.

Följ upp. När mötet är slut, berätta för den som höll i mötet vad du tar med dig därifrån och hur du kommer agera nu. Det ger dig initiativet.

 

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika