Gå direkt till textinnehållet
Daniel Aarenstrup, vd Savr. Foto: Savr

Savr fyller på kassan – siktar mot Europa

Savr tar in 162 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda. Pengarna ska gå till att bygga en investeringsplattform för aktiehandel och till att expandera inom Europa.

Sparutmanaren Savr tar in 162 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda, med Schibsted som ankarinvesterare. Med det nya kapitalet ska bolaget gå från fondplattform till att bygga en komplett investeringsplattform för aktiehandel, uppger bolaget.

Plattformen ska rikta in sig mot intresserade investerare som bygger portföljer, och de som sparar långsiktigt men kollar till sitt sparande mer sällan, enligt bolagets vd Daniel Aarenstrup.

– Det mesta som är nytt inom fintech på sparandesidan är antingen robotrådgivare eller snabba tradingplattformar som Freetrade och Robin Hood.

– Det har inte funnits en riktig utmanare som utmanar Avanza och Nordnet på hela sparaffären. Det är det spåret vi springer på, säger Daniel Aarenstrup.

Hösten 2020 hade Savr 150 anslutna fondbolag, ett utbud på totalt 1300 fonder och runt 15 000–20 000 kunder. Antalet fonder är nu närmare 1 600 samtidigt som kundbasen ökat till 90 000, enligt uppgifter från bolaget.

Nyligen slopade Avanza alla fondavgifter för sparande upp till 50 000 kronor, som ett sätt att möta konkurrensen från fondplattformarna. Enligt Daniel Aarenstrup har det spetsade erbjudandet inte lett till kundutflöden.

– Det är ett smart och bra sätt att få in helt nya kunder, men sen är det inget vi märkt över huvud taget på våra kunder, säger han.

Den andra delen i kapitalanskaffningen handlar om att bolaget ska expandera ut i Europa, enligt Daniel Aarenstrup. Vilket land, ordning och när en lansering kan bli aktuell vill han däremot inte gå in på.

– Det finns en gemensam ambition från oss och ägarna att bygga europeiskt bolag. Vi har satt i gång det arbetet, säger han.

Genom Schibsted får bolaget in erfarenhet av fintech och att bygga breda igenkännbara varumärken, fortsätter han.

Schibsted är bland annat delägare i Hypoteket som får stor exponering via koncernens plattformar, som Svd och Aftonbladet. Finns det en sådan uppgörelse även i er affär? 

– Det är alltid en del av kraften som investerare att skapa hävstång i sin koncern att skapa samarbeten i sin portfölj. Det är absolut en av många idéer som vi tittar på, säger Daniel Aarenstrup.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord