Gå direkt till textinnehållet
Kollegan AnnaKarin Öhgren på Nordea i Nyköping. Foto: Jonas Eng

»Skapandet ger mig energi och avkoppling«

Kollegan AnnaKarin Öhgren, kontorschef Nordea 
­Nyköping, driver företaget och Instagramkontot @createdbykajsa, med egen konst och inredning.

När började du skapa konst och inredning?

– När pandemin kom och aktiviteter på helger och kvällar ställdes in, frigjordes tid till en egen hobby. Då började jag att skapa tavlor och annan inredning. Efter mycket positiv feedback förstod jag att jag skulle kunna sälja tavlorna, så jag startade företag och öppnade Instagramkonto. Mina tavlor finns på olika ställen i Nyköping, bland annat hos en inredningsbutik, som använder dem i stylingar inför bostadsförsäljningar. Jag tar även emot beställningar via Instagram. Min färgskala är ofta vit och beige, men jag har även målat färgglada tavlor, efter önskemål från kund.

Vad betyder skapandet för dig?

– Det ger mig energi, avkoppling och positiv respons från följare och kunder. Jag har alltid älskat mitt jobb på Nordea, där jag arbetat i 21 år. Företaget har jag vid sidan om, för att det är roligt. I och med skapandet har jag blivit bättre på att prioritera mig och min egentid. Så, lite tack vare pandemin, har jag kunnat lägga tid på mig själv och skapandet. Det har varit roligt och gjort mig gott.

Finns en gemensam nämnare mellan ditt arbete på banken och ditt skapande?

– Kreativiteten. Som kontorschef tycker jag om att inspirera, coacha, vara nytänkande och målinriktad. Jag är en mjuk ledare som gillar att se medarbetare utvecklas och vara kreativa. I mitt skapande får jag också utrymme att vara kreativ och nytänkande.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord