Slösa mindre tid på mejl
Foto: Istock

Slösa mindre tid på mejl

Tips Hur många olika mappar har du i din mejlkorg?

Den genomsnittliga anställda tillbringar 28 procent av sin arbetsdag på mejl, skriver Harvard Business Review. Här är fyra tips på hur du kan göra din mejlhantering mer effektiv:

1. Stäng av notifikationerna

I snitt kollar vi vår mejl 15 gånger per dag. Genom att stänga av notifikationerna och istället öppna mejlen en gång i timmen kan du spara tid.

2. Flytta mejlen från inkorgen

Arkivera eller radera alla mejl direkt efter du läst dem, så slipper du lägga tid på mejl du redan sett.

3. Ha endast två mappar

Det går snabbare att använda sökfunktionen än att sortera mejlen i mappar. Ha därför bara två mappar i din inkorg: en för olästa mejl och en för mejl du läst men ännu inte svarat på.

4. Undvik att läsa skräpmejl

Att radera mejl tar tid. Använd därför automatiska filter, avanmäl dig från alla nyhetsbrev du inte läser och blockera avsändare du inte vill ha mejl ifrån.

publicerad
13 februari 2019

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Vår fotograf @donkadoo fotar @evatrouin på Swedbank. Missa inte intervjun med henne i nästa nummer av Finansliv!
Filippa Bergin, ansvarig för stora kunder och affärsutveckling i Ekobanken, är en av talarna på Sustainable Finance den 28 mars.
I veckan kommer årets första nummer av #finansliv Innehåller bl.a. #lön #paytech #danskebank #fintech #nordea, krönika av @framtidsfeministen och mycket mer! Omslagsfoto: @oskaromne
En av talarna på Sustainable Finance den 28 mars är Anna Felländer, grundare av AI Sustainability Center. @aisustcenter Glöm inte att boka dina biljetter på finansliv.se.
Ylva Lipkin är konstansvarig på SEB. Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller DM här! Foto: @ylvasundgren
Fredrik Hjorth är äventyrare och har tältat på SEB:s tak. Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller DM här! Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram