Gå direkt till textinnehållet
Lunchrummet Mathias Durgaram i grå tröja är produktägare på Resurs Bank. Bredvid från vänster sitter kollegerna Henrik Eriksson, Anna Törnblom och Anna Wåhlstedt. Foto: Lars Jansson

»Tacos är alltid klockrent«

Lunchrummet För lite över ett år sedan renoverades lunchrummet på Resurs Bank. Produktägaren Mathias Durgaram tycker att förändringen har blivit ett lyft.

Det är nu ungefär ett år sedan Resurs Bank renoverade huvudkontoret i Helsingborg. I samband med det gjordes även bankens lunchrum om.

– Jag tycker att det har blivit superbra. Det är mer avslappnat och en lite mjukare känsla. Innan var det lite mer sterilt, som en skolmatsal, säger Mathias Durgaram som jobbar som produktägare.

Efter pandemin har Resurs, likt många andra företag, gått över till flexibelt arbetssätt utifrån principen tre-två. Det blir därför särskilt högt tryck i lunchrummet tisdagar, ons­dagar och torsdagar, eftersom de flesta gärna jobbar hemifrån måndagar och fredagar, berättar Mathias Durgaram.

För egen del trivs han med att jobba på kontoret och är inne runt fyra dagar i veckan. När han är på plats äter Mathias Durgaram i stort sett alltid i lunchrummet.

Visa upp ert lunchrum

Hur ser lunchrummet ut hos dig? Skicka gärna en bild med en kort beskrivning till redaktion@finansliv.se.

 

– Jag tycker om att vara på kontoret och få den sociala kontakten. Annars sitter man i möten konstant. Jag använder lunchen till att hämta energi för att orka med eftermid­dagarna där det blir mycket möten.

Helst tar han med egen matlåda. Att gå i väg tar för mycket tid, sam­tidigt som det är ekonomiskt att avstå utelunchen. Favoritmatlådan är tacos.

– Tacos är alltid klockrent, det är det godaste man kan ha med sig. Jag skulle säga att jag har med mig tacos minst en dag i veckan. Har jag inte tacos en vecka så kan jag lova att jag får höra det från mina kolleger, säger Mathias Durgaram med ett skratt.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord