Våra möten är inte effektiva – finns det något jag kan göra?

Våra möten är inte effektiva – finns det något jag kan göra?

Frågor och svar Annmarie Palm svarar på frågor om etikett på arbetsplatsen.

Fråga: Jag tycker våra möten på min arbetsplats är långsamma och ofokuserade. Jag är inte chef och tror han skulle ta illa upp om jag sa något. Finns det något konkret och konstruktivt jag som »vanlig« anställd kan göra åt situationen?

Annmarie Palm: För det första reagerar jag lite när du skriver att du är en »vanlig« anställd. Att du är anställd och en av medarbetarna på ditt jobb gör dig till en viktig individ och kugge, oavsett vilken roll du har.

Apropå din fråga kring era långsamma och ofokuserade möten så tycker jag att det finns all anledning till att du tar upp detta ämne. Det är min absoluta uppfattning att det ska gå att säga vad som är viktigt för en, så länge man gör det på ett vänligt respektfullt sätt.

Mitt förslag är dock att du, istället för att eventuellt klaga, tar upp det ur ett annat perspektiv. Vad tror du om att du bokar ett eget möte med chefen där du konstaterar att du tycker det finns en förbättringspotential i er möteskultur?

De allra flesta chefer brukar uppskatta medarbetare som visar engagemang till förbättringar på den egna arbetsplatsen. Förmedla att du tycker att det finns mycket att vinna på att ni effektiviserar upp era möten. Föreslå till exempel att (om ni inte redan gör det) ni kan börja använda en agenda, att ni aktivt ser till att alla får komma till tals och att det finns en åtgärdslista med olika ansvariga och en uppföljning på agendan.

Kanske kan det vara så att din chef är medveten om sin oförmåga i att leda möten och faktiskt uppskattar att du tar tag i situationen genom att komma med konkreta förslag. Att du tar upp det mellan fyra ögon gör dessutom att chefen kan ta med sig dina förslag och, om din chef så vill, börja praktisera dem utan att tappa ansiktet inför resten av medarbetarna.

(Svaret gavs i januari 2020)

publicerad
17 april 2020
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram