von Koskull möblerar om i Nordeas topp
Nordeas flytt kommer inte att påverka kunderna, sade vd Casper von Koskull i samband med flyttbeskedet.

von Koskull möblerar om i Nordeas topp

Nordea delar retail banking i två affärsområden – personal banking och commercial & business banking. Det blir nya chefer för båda områdena, då nuvarande chefen Lennart Jacobsen slutar.

– Nordea befinner sig just nu i en omvandling för att bli den bank som våra kunder vill att vi ska vara. Det innebär ett mycket tydligare kundfokus, där vi anpassar både våra processer och system efter de snabba förändringarna i våra kunders olika behov, säger koncernchefen Casper von Koskull.
Topi Manner, idag chef för bankrörelsen i Finland och Baltikum, blir chef för affärsområdet personal banking och medlem i koncernledningen. Mads G. Jakobsen, idag vicechef för retail banking, blir chef för commercial & business banking.

Lennart Jacobsen, som varit chef för retail banking de senaste tre åren kommer att sluta. Enligt bankens pressmeddelande kommer han att finnas kvar som ett stöd under en övergångsperiod fram till 1 augusti.
– Lennart Jacobsen har haft en central roll i utvecklingen av framtidens relationsbank och våra digitala erbjudanden, som vi kommer att ha nytta av under de kommande åren. Han har varit en mycket uppskattad ledare och jag beklagar att jag förlorar en god kollega, säger Casper von Koskull.

Ny i koncernledningen blir också Karen Tobiasen, som har utsetts till ny HR-chef. Hon kommer närmast ifrån tjänsten som HR-chef på Philips Lighting, en en division inom Royal Philips-koncernen.
– För att förändringsarbetet ska lyckas måste HR ha en inflytelserik roll, eftersom det handlar lika mycket om att förändra vår egen organisation som att förändra teknik och processer, säger Casper von Koskull.
Både förändringarna i koncernledningen och organisationsförändringarna gäller från den 1 juli i år.

Text: Åsa Berner
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

publicerad
17 juni 2016
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Vi är bra på långa ord. Och på att förklara dem. Läs mer i Finansliv #9, hos våra prenumeranter på fredag ⭐️
Nästa vecka är det dags för #finanslivsfrukost om #vettochetikett och det finns några platser kvar! Boka på Finansliv.se(länk i bio) ☕️
I nummer 8 av #finansliv tar vi ett stort grepp på #fintech 3.0 - ✅De överlevde boomen ✅Trenderna bankerna investerar i ✅Därför måste bolagen ändra inriktning Foto: @donkadoo
Den 19 november bjuder vi in till #finanslivsfrukost om vett och etikett i arbetslivet! ☕️Etikettexperten Annmarie Palm föreläser. Boka din plats nu! Länk i bion. #finansliv #vettochetikett
”Vad som är positivt? Här kanske man ska svara att man ska träffa nya kolleger och utbyta erfarenheter, men vet har tid med det??” —En av de tillfrågade i vår undersökning om aktivitetsbaserade kontor. Läs mer i nya Finansliv! #finans #finansbranschen #kontor #aktivitetsbaserat #aktivitetsbaseradarbetsplats
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
Följ @Finansliv på Instagram