von Koskull möblerar om i Nordeas topp
Nordeas flytt kommer inte att påverka kunderna, sade vd Casper von Koskull i samband med flyttbeskedet.

von Koskull möblerar om i Nordeas topp

Nordea delar retail banking i två affärsområden – personal banking och commercial & business banking. Det blir nya chefer för båda områdena, då nuvarande chefen Lennart Jacobsen slutar.

– Nordea befinner sig just nu i en omvandling för att bli den bank som våra kunder vill att vi ska vara. Det innebär ett mycket tydligare kundfokus, där vi anpassar både våra processer och system efter de snabba förändringarna i våra kunders olika behov, säger koncernchefen Casper von Koskull.
Topi Manner, idag chef för bankrörelsen i Finland och Baltikum, blir chef för affärsområdet personal banking och medlem i koncernledningen. Mads G. Jakobsen, idag vicechef för retail banking, blir chef för commercial & business banking.

Lennart Jacobsen, som varit chef för retail banking de senaste tre åren kommer att sluta. Enligt bankens pressmeddelande kommer han att finnas kvar som ett stöd under en övergångsperiod fram till 1 augusti.
– Lennart Jacobsen har haft en central roll i utvecklingen av framtidens relationsbank och våra digitala erbjudanden, som vi kommer att ha nytta av under de kommande åren. Han har varit en mycket uppskattad ledare och jag beklagar att jag förlorar en god kollega, säger Casper von Koskull.

Ny i koncernledningen blir också Karen Tobiasen, som har utsetts till ny HR-chef. Hon kommer närmast ifrån tjänsten som HR-chef på Philips Lighting, en en division inom Royal Philips-koncernen.
– För att förändringsarbetet ska lyckas måste HR ha en inflytelserik roll, eftersom det handlar lika mycket om att förändra vår egen organisation som att förändra teknik och processer, säger Casper von Koskull.
Både förändringarna i koncernledningen och organisationsförändringarna gäller från den 1 juli i år.

Text: Åsa Berner
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

publicerad
17 juni 2016
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram