von Koskull möblerar om i Nordeas topp
Nordeas flytt kommer inte att påverka kunderna, sade vd Casper von Koskull i samband med flyttbeskedet.

von Koskull möblerar om i Nordeas topp

Nordea delar retail banking i två affärsområden – personal banking och commercial & business banking. Det blir nya chefer för båda områdena, då nuvarande chefen Lennart Jacobsen slutar.

– Nordea befinner sig just nu i en omvandling för att bli den bank som våra kunder vill att vi ska vara. Det innebär ett mycket tydligare kundfokus, där vi anpassar både våra processer och system efter de snabba förändringarna i våra kunders olika behov, säger koncernchefen Casper von Koskull.
Topi Manner, idag chef för bankrörelsen i Finland och Baltikum, blir chef för affärsområdet personal banking och medlem i koncernledningen. Mads G. Jakobsen, idag vicechef för retail banking, blir chef för commercial & business banking.

Lennart Jacobsen, som varit chef för retail banking de senaste tre åren kommer att sluta. Enligt bankens pressmeddelande kommer han att finnas kvar som ett stöd under en övergångsperiod fram till 1 augusti.
– Lennart Jacobsen har haft en central roll i utvecklingen av framtidens relationsbank och våra digitala erbjudanden, som vi kommer att ha nytta av under de kommande åren. Han har varit en mycket uppskattad ledare och jag beklagar att jag förlorar en god kollega, säger Casper von Koskull.

Ny i koncernledningen blir också Karen Tobiasen, som har utsetts till ny HR-chef. Hon kommer närmast ifrån tjänsten som HR-chef på Philips Lighting, en en division inom Royal Philips-koncernen.
– För att förändringsarbetet ska lyckas måste HR ha en inflytelserik roll, eftersom det handlar lika mycket om att förändra vår egen organisation som att förändra teknik och processer, säger Casper von Koskull.
Både förändringarna i koncernledningen och organisationsförändringarna gäller från den 1 juli i år.

Text: Åsa Berner
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

publicerad
17 juni 2016
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Följ @Finansliv på Instagram