Wrapps nya index visar julhandeln i realtid
Belöningsappen Wrapp lanserar nytt index som visar marknadsandelar i realtid.

Wrapps nya index visar julhandeln i realtid

Rabattkodsbolaget Wrapp lanserar nu ett nytt index som visar hur marknadsandelar fördelas mellan företag och branscher i realtid och sex månader bakåt.

Wrapp är en belöningsapp som kopplas till betalkortet, som automatiskt ger personliga erbjudanden och belöningar tillbaka baserat på kundens egen köpstatistik. Nu lanserar företaget Wrapp market share index som baseras på alla transaktioner från appens svenska användare. I indexet kan man följa hur varumärkens marknadsandelar utvecklas vecka för vecka eller månad för månad, i relation till användarnas köpmönster. Marknadsandelarna går att se totalt eller fördelade per bransch.

Bolaget lanserade i november sin tjänst i Finland efter att ha skrivit avtal med Nordea Finland och fem andra partners. Därmed når Wrapp närmare 40 procent av svenska och finska kortanvändare med sina lojalitetsprogram.
Efter att haft sin delägare Nordea Sverige som partner i ett år har Wrapp nu även skrivit avtal med Länsförsäkringar, Danske Bank Sverige, Collector, Sodexo, finska Aktia och Nordea Finland.
– Vår första stora bankpartner är Nordea vars största marknad är Finland, vilket har varit viktigt för att lansera där. Sen är Finland, precis som Sverige, väldigt techsavy. Vi tror att det finns god potential att komma igenom, till och med bättre än i Sverige”, sa Aage Reerslev, vd och medgrundare av Wrapp, till Di digital i samband med den finska lanseringen.
Wrapp uppger att tjänsten i dag har 120 000 registrerade användare.

Text: Åsa Berner

 

publicerad
16 december 2016
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram