Stort intresse för digitala affärer

Stort intresse för digitala affärer

Intresset var på topp när årets upplaga av Business Model Finance gick av stapeln på Nalen i Stockholm den 23 mars. Eventet är ett samarbete mellan managementrådgivaren Cordial och Finansliv. De runt 150 besökarna fick lyssna på talare från olika företag som presenterade sin syn på hur kundrelationerna påverkas när affären blir digital.

Först ut var Martin Åhnberg från SPP som berättade om hur bolaget bytt till en helt ny IT-plattform. Han lyfte fram samarbetet mellan verksamheten och IT som en viktig faktor till projektets framgång.
Därefter presenterade Fredrik Hedberg privatekonomiappen Tinks utveckling. Några nyheter är att det går att göra betalningar via appen, öppna sparkonton och jämföra räntor på bolån. Tanken är att hjälpa konsumenterna att göra smarta ekonomiska val.

Ann Grevelius talade om framtidens kapitalförvaltning och den digitala rådgivningstjänsten Opti där hon är styrelseledamot. I appen går det i dag att jämföra sina fonder och få hjälp att byta till bättre alternativ. På sikt ska tjänsten utvecklas mot mer komplett digital portföljförvaltning.
Nästa talare var Paula Fagerlund från Dina försäkringar som talade om utmaningar i digital kommunikation. Receptet för att lyckas är relevans och tajming.

Därefter var det dags för en paneldiskussion med Ann Grevelius, Erika Eliasson och Alexander Widegren på temat Hur påverkas affären när kundmötet blir digitalt? Här fick publiken möjlighet att interagera och skicka frågor till panelen via sina mobiler.

Johan Toll från Nasdaq berättade hur blockchain fungerar och hur den kan leda till bättre affärer. Tekniken gör det möjligt att hålla koll på ägandet av aktier, pengar, fastigheter och andra tillgångar och kan beskrivas som ”the internet of value”.
Aage Reerslev från Wrapp presenterade appen som genom att använda konsumenternas korttransaktioner kan skapa skräddarsydda erbjudanden från butiker och andra leverantörer.

Programmet fortsatte med två snabba presentationer av fintech-startups med Alexander Widegren från Lånbyte och Patrick Siegbahn från Småspararguiden. Dagen avslutades med Erika Eliasson från Lendify som presenterade företaget och hur lån mellan privatpersoner fungerar.

Se utvalda bilder från dagen här nedanför. Alla bilder finns här.

Text: Agnetha Jönsson
Foto: Alexander Donka

Lise Tormod, Cordial, inleder dagen

Martin Åhnberg, Chief Enterprise Architect, SPP

Fredrik Hedberg, medgrundare och CTO, Tink

Ann Grevelius, Opti

Paula Fagerlund, kommunikations- och webbchef Dina Försäkringar

Leif Näsberg, Maria Samuelsson, Erika Finnman, Länsförsäkringar Fondliv

Martin Karlsson, Nordea

Henrik Norrman och Josef Weidman, Digital Innovation

Paneldiskussion med Alexander Widegren, Erika Eliasson och Ann Grevelius

Johan Toll, Head of Blockchain Technology, Nasdaq

Aage Reerslev, vd, Wrapp

Patrick Siegbahn, vd Småspararguiden

Alexander Widegren, vd Lånbyte

Erika Eliasson, Chief Investor Relations Officer, Lendify

publicerad
24 mars 2017

Relaterad läsning

Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram