Gå direkt till textinnehållet

»Det blir positiva ringar på vattnet«

När Randie Atto Rhawi frågade sin chef Susanna Andersson om möjligheterna till arbets­rotation var ryggmärgsreflexen att det var ett jättekul förslag.

– Det är viktigt att vi jobbar med professionell utveckling. Jag har själv varit på jobb­rotation så det var inget okänt koncept för mig. Det är så otroligt berikande att prova på olika positioner inom företaget. Min ryggmärgsreflex var att det var jättekul för Randie, säger Susanna Andersson, Head of Finance Process Management på Nordea.

Läs också

Kompetensskjuts efter internt vikariat

Att det skulle bli ett tomrum efter Randie Atto Rhawi var inte något hon betraktade som ett problem. En person hade redan tidigare uttryckt intresse för de arbetsuppgifter som enheten arbetar med.

Susanna Andersson.

– Det är det positiva med jobbrotation. Det skapar professionella utvecklingsmöjligheter under väldigt trygga former. Det är viktigt att man även har en bra dialog med andra chefskolleger. Ann-Sofie Werneberg hade tidigare uttryckt att hon tyckte att vår enhet verkade väldigt intressant, och blev därför en bra kandidat när tomrummet efter Randie Atto Rhawi skulle fyllas.

Enligt Susanna Andersson är det viktigt att alla parter har ett genuint intresse av en arbetsrotation. Det måste finnas ett syfte och ett värde, både för individen och företaget.

– Man kan aldrig tvinga en person till att byta position, det blir aldrig bra. Vi jobbar väldigt aktivt med professionell utveckling, där jobbrotation är en möjlighet som för med sig att det spiller över på de andra i teamen också, och kan inspirera. Det blir positiva ringar på vattnet. I det här fallet blev det en jättebra lösning – både Randie och Ann-Sofie är två supertalanger med stort engagemang.

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika