Upprop i branchen
Finansbranschen startar upprop mot sexuella trakasserier

Finansbranschen startar upprop mot sexuella trakasserier

Upprop i branchen Bank- och finansbranschen har gått samman med försäkringsuppropet och samlar nu berättelser om sexuella trakasserier under hashtaggen #inteminskuld.

Om #påvåravillkor och #inteminskuld

Under hashtaggarna #påvåravillkor och #inteminskuld kan kvinnor i försäkringsbranschen samt bank- och finansbranschen berätta om sina upplevelser eller stötta andra som utsatts för sexuella trakasserier. #påvåravillkor och #inteminskuld är en sluten grupp, för att gå med mejla till pavaravillkor@gmail.com eller inteminskuld@gmail.com

 

Försäkringsuppropet #påvåravillkor startades i mitten av november, vilket Finansliv tidigare skrivit om. Nu har bank- och finansbranschen anslutit till uppropet, men under den egna hashtaggen #inteminskuld.

– Vi har precis kommit igång och det verkar finnas ett stort intresse även inom bank och finans. Vi vet att det finns historier att berätta. Vi vill verkligen uppmuntra till att många delar med sig och bidrar till att bryta tystnaden och motverka de strukturella problemen, säger en av initiativtagarna bakom #inteminskuld.

Kvinnan som startade #påvåravillkor träffade en av initiativtagarna till #inteminskuld på den samordningsträff som anordnades i onsdags för upprop inom ett stort antal branscher.

– I lördags förmiddag bestämde de sig för att hoppa in i vår grupp. Jag är glad över att de valde att ansluta sig till oss istället för att starta en egen grupp, jag tror att vi kan hjälpa varandra, säger den försäkringsanställda som startade #påvåravillkor.

Efter att de lanserade det gemensamma finans- och försäkringsuppropet på Facebook har gruppen vuxit från knappt 400 medlemmar till nära 1 000.

– Det finns många som gått från försäkring till finans och tvärtom, och när de började bjuda in sina vänner och kontakter har det tagit fart, säger kvinnan som startade #påvåravillkor.

Hittills har omkring 40 berättelser från försäkringsbranschen delats i gruppen, och en handfull från bank- och finans. Hur länge den gemensamma gruppen ska vara öppen har de ännu inte beslutat, och inte heller om den kommer att leda till ett upprop med namnunderskrifter likt andra branscher.

– Nu känns det mer aktuellt med namnunderskrifter med tanke på att vi blivit så många fler. Men vi kommer inte att stressa. Det viktiga är att vi visar att våra branscher inte är förskonade från sexuella trakasserier, och att vi går ut med tydliga krav till arbetsgivarna när vi väl går ut, säger kvinnan bakom #påvåravillkor.

publicerad
11 december 2017
Den 19 november bjuder vi in till #finanslivsfrukost om vett och etikett i arbetslivet! ☕️Etikettexperten Annmarie Palm föreläser. Boka din plats nu! Länk i bion. #finansliv #vettochetikett
”Vad som är positivt? Här kanske man ska svara att man ska träffa nya kolleger och utbyta erfarenheter, men vet har tid med det??” —En av de tillfrågade i vår undersökning om aktivitetsbaserade kontor. Läs mer i nya Finansliv! #finans #finansbranschen #kontor #aktivitetsbaserat #aktivitetsbaseradarbetsplats
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
Följ @Finansliv på Instagram