Gå direkt till textinnehållet
Handelsbankens huvudkontor. Foto: Oskar Omne

Handelsbanken säljer danska verksamheten – 600 anställda berörs

Handelsbanken säljer sin verksamhet i Danmark till Jyske Bank. »Samtliga anställda i den danska verksamheten, cirka 600 medarbetare, omfattas av försäljningen«, säger Viktoria Aastrup, Head Group External Communications på Handelsbanken, till Finansliv.

Avtalet mellan Handelsbanken och Jyske Bank omfattar affärsförbindelser med privat- och företagskunder, och tillgångarna uppgick till cirka 98 miljarder kronor den 31 mars. Försäljningen beräknas vara slutförd under fjärde kvartalet i år.

Samtliga 43 kontor och sammanlagt 600 anställda som Handelsbanken har i Danmark berörs av försäljningen, säger Viktoria Aastrup.

Hur påverkas personalen av försäljningen? Kommer det bli nedskärningar?

– På kort sikt händer ingenting för personalen. Verksamheten fortsätter som vanligt, precis som för kunderna. Vad gäller utvecklingen framåt är det frågor som bäst ställs till den nya ägaren, då det långsiktigt blir en fråga för Jyske Bank att fortsatt utveckla verksamheten, säger hon till Finansliv.

Jyske Bank är Danmarks näst största bank och har 3 200 anställda samt 80 kontor i landet. Enligt ett pressmeddelande från banken väntas ”justeringar av antalet anställda efter affären ske främst genom naturliga avgångar”.

Finansliv har sökt Jyske Bank för en kommentar om hur affären påverkar de anställda, men har inte fått svar.