Gå direkt till textinnehållet
Handelsbankens kontor vid Globen. Foto: Oskar Omne

Uppgifter: Bud förbereds på Handelsbanken Danmark

Spar Nord och Nykredit förbereder gemensamt bud på Handelsbanken i Danmark, enligt uppgift till Børsen.dk.

Danska Spar Nord och Nykredit är på väg att lägga ett gemensamt bud på Handelsbanken i Danmark. Det skriver danska Børsen.dk med hänvisning till källor.

Enligt tidningens uppgifter väntas Spar Nord ta över kontoren och de anställda, medan de största kunderna hamnar hos Nykredit. Samtidigt uppges också Jyske Bank fortfarande förbereda ett eget bud. De tre bankerna och Handelsbanken har avböjt att kommentera uppgifterna.

Handelsbanken gick i oktober förra året ut med att banken skulle lämna Danmark och Finland som varit till försäljning sedan dess.

De danska och finska marknaderna står tillsammans för 10 procent av bankens intäkter, 13 procent av kostnaderna och 8 procent av koncernens rörelseresultat.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord