Gå direkt till textinnehållet
Handelsbankens kontor vid Globen. Foto: Oskar Omne

Uppgifter: Bud förbereds på Handelsbanken Danmark

Spar Nord och Nykredit förbereder gemensamt bud på Handelsbanken i Danmark, enligt uppgift till Børsen.dk.

Danska Spar Nord och Nykredit är på väg att lägga ett gemensamt bud på Handelsbanken i Danmark. Det skriver danska Børsen.dk med hänvisning till källor.

Enligt tidningens uppgifter väntas Spar Nord ta över kontoren och de anställda, medan de största kunderna hamnar hos Nykredit. Samtidigt uppges också Jyske Bank fortfarande förbereda ett eget bud. De tre bankerna och Handelsbanken har avböjt att kommentera uppgifterna.

Handelsbanken gick i oktober förra året ut med att banken skulle lämna Danmark och Finland som varit till försäljning sedan dess.

De danska och finska marknaderna står tillsammans för 10 procent av bankens intäkter, 13 procent av kostnaderna och 8 procent av koncernens rörelseresultat.

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika