Handelsbankenanställda avlastar sjukvården
Foto: Oskar Omne

Handelsbankenanställda avlastar sjukvården

Coronakrisen Bankanställda kan avlasta vården under tre veckor med bibehållen lön från Handelsbanken. 

HALLÅ DÄR…Magnus Ericson, personal­chef på Handelsbanken.

Magnus Ericsson

Handelsbanken kommer via Beredskapslyftet låta anställda med vårderfarenhet att bidra och avlasta i vården. Vad ligger bakom initiativet?

– Det här är ett unikt tillfälle att tillsammans hjälpas åt att göra skillnad i den hårt prövade vårdsektorn, både för oss som bank och för enskilda medarbetare.

Hur många anställda kommer delta?

– Det är lite för tidigt att svara på det. Men givet det ansträngda läget inom sjukvården just nu hoppas vi att så många som möjligt av våra medarbetare med efterfrågad kompetens tar chansen att gå in och avlasta vården under tre veckor med bibehållen lön från Handelsbanken.

Vad hoppas ni att initiativet ska leda till?

– Handelsbanken vill ge möjlighet för bankens medarbetare med vårderfarenhet att bidra och avlasta i vården. Syftet med Beredskapslyftet är att mobilisera tillfälligt tillgängliga personalresurser för att stödja svenska arbetsplatser som är starkt pressade under coronakrisen eller som är behov av akut hjälp.

Strax före sommaren förra året började Handelsbanken att erbjuda alla anställda tester för antikroppar mot covid-19. Hur har arbetet gått?

– Vi har rullat ut erbjudandet successivt i takt med smittspridningen i landet och under 2020 har alla medarbetare erbjudits antikroppstester. Vid årsskiftet hade 4 650 antagit erbjudandet.

Hur har responsen varit bland de anställda?

– Vi har upplevt att medarbetarna uppskattat möjligheten.

Hur ser coronahanteringen ut just nu för medarbetarna?

– Bankens riktlinjer uppdaterats kontinuerligt utifrån läget och förändringar i nationella restriktioner och rekommendationer. Bland annat ska alla som kan arbeta hemifrån i syfte att bidra till en minskad smittspridning och lägre utnyttjande av kollektivtrafiken.

publicerad
1 februari 2021
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram