Gå direkt till textinnehållet
SPP inviger sitt nyrenoverade kontor på Vasagatan. Vd Staffan Hansén invigningstalar.Foto: Jonas Eng

Här är bilderna från SPP:s nya kontor

Den 21 mars var det dags för invigningen av SPP:s nyrenoverade lokaler på Vasagatan i Stockholm. För många anställda var det första gången de fick se resultatet av hela renoveringen som har hållit på i cirka ett halvår.

När hyreskontraktet behövde omförhandlas sommaren 2020 började SPP fundera på hur en framtida arbetsplats skulle kunna se ut. Valet föll på ett aktivitetsbaserat kontor med öppna ytor och många mötesrum.

Då Finansliv besökte SPP hösten 2021 var den personal som var på plats inhysta på ett plan och bygget skulle dra i gång dagen efter. SPP satt tidigare på fyra våningar men har nu bantat ner till tre, antal mötesrum har fördubblats från 34 till 67 rum och det har införts tysta- och kreativa zoner färgsatta i skiftande pastellfärger. Det jobbar cirka 400 personer på kontoret på Vasagatan och vissa har egna skrivbord beroende på vilken typ av jobb man utför, men majoriteten har det inte.

Nu är det färdigrenoverat. Hela veckan ska ägnas åt invigningen av lokalerna med aktiviteter för att de anställda ska lära känna sitt nya kontor och hitta platser som passar deras sätt att arbeta vilket kan variera under en arbetsdag.

SPP:s vd Staffan Hansén är nöjd med resultatet.

– Vi hade höga ambitioner och det blev precis vad vi tänkt oss. Det flexibla arbetssättet som vi eftersträvar utgår från en koordinerad flexibilitet och måste fungera med ledare, kund och team. Kontoret är den primära arbetsplatsen och det finns en plats för alla på kontoret, säger han.

Under den korta tid som personalen varit på plats har man redan sett att lokalen används mer effektivt.

–Ytor som knappt användes tidigare utan bara vid stora sammankomster, som Biblioteket, är i dag väldigt populärt att antingen jobba ensam i, eller i grupp. Under pandemin har det fungerat bra att sitta hemma men vi upptäckte även att vi saknat varandra och det fysiska mötet är viktigt, säger Helena Sandin, HR-chef på SPP.

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika