Gå direkt till textinnehållet

Laila: »Inte en enda chef är invandrare«

Nio personer vittnar om att det är mycket svårt att komma in i den svenska finansbranschen om man har utländsk bakgrund, och lika svårt att kliva uppåt i karriären om man väl får ett jobb. Här är Lailas berättelse. Hon heter egentligen något annat.

In English

Laila är uppvuxen i Sverige, och har jobbat på bank i över sju år. Diskriminering finns överallt i banken, berättar hon. I dag har hon en roll hon trivs bra med, men hon har fått kämpa hårt för att nå dit.

– Den tjänst jag har nu är fantastisk men vägen hit var inte rolig, den skulle jag inte rekommendera någon, säger Laila.

Läs också

Finansliv avslöjar: Åtta gånger så hög arbetslöshet bland utrikes födda

När hon började sin karriär i banken var några av hennes nära kolleger borta mycket från jobbet av olika skäl. Laila skötte även deras arbetsuppgifter och jobbade 60–70 timmar per vecka.

– Det är ett stort problem bland utrikesfödda tror jag, man känner sig skyldig att se till att allt fungerar och tar på sig för mycket ansvar.

Men trots hennes stora engagemang och starka säljresultat blev hon inte befordrad. Laila sökte flera jobb inom banken som i stället gick till mindre kvalificerade kolleger.

– Som utrikesfödd får man inte samma chanser som andra, det är uppenbart. Vid flera tillfällen har jag blivit avrådd från att söka tjänster med förklaringen »det där jobbet skulle inte passa dig«.

Men när hon dessutom fick en lägre löneökning än snittet sa Laila upp sig i protest.

Nu jobbar hon i en annan del av banken, där hon trivs betydligt bättre. Men bristen på mångfald syns även där.

Många associerar brytning med socioekonomiska problem och kriminalitet.

– Vi är en handfull utrikesfödda av totalt knappt 100 personer. Inte en enda chef är invandrare, säger Laila.

Språkkunskaper är ett av problemen. Det gäller inte bara att kunna prata svenska, anser hon, utan också att prata utan brytning.

– Många associerar brytning med socioekonomiska problem och kriminalitet, särskilt inom bank.

Hon har flera gånger lyft problemen med diskrimi­nering på banken. Men i stället för att ta tag i problemet upplever hon att arbetsgivaren ser henne som besvärlig.

– Banken säger sig ha en kultur där man ska vara öppen och ärlig, men när man är det så märker man ganska snabbt att cheferna och hr använder det emot en.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord