Gå direkt till textinnehållet
Foto: Alexander Donka

Se bilderna från SEB:s nya huvudkontor

SEB flyttar sitt huvudkontor efter drygt 50 år på Kungsträdgårdsgatan. Den nya adressen blir Stjärntorget i Arenastaden. Finansliv var på plats och gick husesyn. 

I eftermiddag klockan 16.00 börjar den hittills största kontorsflytten i Sverige. På måndag flyttar 2900 medarbetare in i lokalerna och inom ett år fylls det på med ytterligare 1600 medarbetare. Så småningom ska 4500 bankanställda sitta tillsammans i det nybyggda jättekomplexet.

SEB-kontoret är utan att överdriva ett gigantiskt projekt. Kontorsytan uppnår 72 000 kvadratmeter och sammanlagt finns 600 mötesrum till de anställdas förfogande.

– Byggnaden utgörs av tre aktiva stadskvarter med ambitionen att skapa ”en stad i staden” där det finns liv, möten och puls, säger Alessandro Ripellino, vd i Alessandro Ripellino Arkitekter som har ritat kontoret.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord