Tre tips för att smygträna
Foto: Mostphotos

Tre tips för att smygträna

Hälsa Hur ska man lyckas få till den där pausgympan på jobbet?

Vi vet att det är viktigt att inte bli för stilla­sittande och vi vet att vi borde ha som vana att röra oss mer under en arbetsdag. Men hur ska man lyckas?

Leila Söderholm, aktuell med boken »Smygträna – varje minut gör skillnad« (Norstedts) säger att varje gång vi rör oss så startar vi ingång hälsosamma processer i kroppen som minskar risken för nästan alla kroniska sjukdomar.

– Alla har nytta av detta oavsett om du tränar på fritiden eller ej. Den som inte tränar alls idag har mest att vinna, säger hon.

Böj dig ner några gånger när du går runt i rummet för att maximera rörelsen, tipsar Leila Söderholm. Foto: Norstedts.

Här är hennes tre bästa tips för att få in rörelse på arbetsplatsen:

1. Ta en paus varje halvtimme och gå runt i rummet. Ta gärna några gånger i golvet för att aktivera de stora muskelgrupperna.

2. Spänn rumpan varje gång du väntar på något eller någon. Håll spänningen och räkna till 20 (ha kontroll på ansiktet, man ser lätt arg ut!).

3. Varje gång du hämtar vatten, kaffe eller besöker toaletten så gör fem armhävningar stående mot väggen.

publicerad
8 april 2019
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Vi är bra på långa ord. Och på att förklara dem. Läs mer i Finansliv nummer 4 - snart hos alla prenumeranter. ⭐️
I varje nummer intervjuar vi kollegor i branschen. Läs hela intervjun med @planbokssmart.se på finansliv.se
#klimat, #hållbarhet och #greenfinance i fokus på vårt event #sustainable #finance #stockholm. Alla bilder på finansliv.se Foto: Oskar Omne
Följ @Finansliv på Instagram