Trygg-Hansa flyttar från Sundsvall till Malmö – 102 riskerar jobbet
Stora delar av Trygg-Hansas verksamhet i Sundsvall ska under 2017 flytta till Malmö.

Trygg-Hansa flyttar från Sundsvall till Malmö – 102 riskerar jobbet

Stora delar av Trygg-Hansas verksamhet i Sundsvall ska under 2017 flytta till Malmö. Det meddelade Trygg-Hansa idag medarbetarna genom ett informationsmöte på förmiddagen. Huvudskälet uppges vara digitalisering och robotisering.

– Vi har i dag träffat medarbetare och informerat om en större förändring som vi lanserar i hela Trygg hansa där vi syftar till att förbättra för våra kunder och sänka våra kostnader framöver. Som ett led i det kommer vi flytta skadeverksamheten här i Sundsvall till Malmö för att investera i verksamheten, säger Patrick Bergander, vd för Trygg-Hansa, till Sundsvalls tidning.

Totalt är det 102 tjänster som påverkas i Sundsvall och det blir endast ett 10-tal tjänster kvar.
– Självklart kommer vi erbjuda alla som önskar att flytta med, men i realiteten så tror vi inte att så många kommer flytta till Malmö. Vi erbjuder de ett stöd och en omställning som vi gjort vid tidigare flyttar som hjälper många att komma tillbaka i arbete, säger Patrick Bergander.

En neddragning av verksamheten i Sundsvall kommer att skicka merparten av de 102 anställda ut i arbetslöshet, säger Elisabeth Sandblom, ordförande i Trygg-Hansas FTF-förening, i ett pressmeddelande.
– Även om vi så klart välkomnar digitalisering ser vi en risk att flytta verksamheten från Sundsvall, och det är bortfall av kompetens och kunskap. Medarbetarna i Sundsvall har mångårig erfarenhet. Det kommer att ta flera år innan man uppnår samma kompetens och kunskap. Kontoret i Sundsvall har haft låg personalomsättning som medfört stabilitet för både företaget och kunderna, säger Elisabeth Sandblom.

Förändringen kommer att beröra flera orter men blir störst i Sundsvall. Enligt tidsplanen ska jobben i Sundsvall vara flyttade till Malmö senast i början av oktober.

Text: Åsa Berner

 

 

publicerad
1 februari 2017
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram